Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Beklenen oldu!

Beklenen oldu!

GÜNLERDİR beklenen nihayet oldu!

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki ipler bir daha bağlanmayacak şekilde koptu!

Belki de “ipler koptu” demek yerine “iplerin kopmasına imkân tanınmadan yumuşak bir biçimde çözüldü” demek daha doğru bir ifade tarzı olabilir! Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Başbakan Davutoğlu’nun yıldızı bir türlü barışmadı! Anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklentilerine Başbakan Davutoğlu tatminkâr bir cevap veremedi!

Davutoğlu’nun “emanetçi bir genel başkan” olmaya rıza göstermemesi aralarının açılmasına vesile olmuş olabilir!

Anlaşmazlık söylentilerinin ayyuka çıktığı günlerde kulağımıza gelen bir dedikodu var ki o dedikoduya hiç inanmadık daha doğrusu inanmak istemedik!

Dedikoduyu taşıyanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan Davutoğlu’ndan söz ederken, “İki büyük hatamdan biri” dediğini iddia ediyorlardı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir şey düşünüyor olsa bile herkesin içinde bunu “dillendirmeyeceği” varsayımından hareketle bu dedikoduya kulaklarımızı kapattık!

Ancak ne var ki içimizi bir vesvese de kaplamadı değil!

“Ya doğruysa?” diye epey düşündük!

İş iplerin kopması ya da çözülmesi noktasına gelince de bu vesvesemiz daha bir yoğunlaştı! Bu söylenti doğruysa ve “iki büyük hatadan biri” tasfiye ediliyorsa “diğer hata neydi?” diye düşünmekten kendimizi bir türlü alamadık!

Dileriz kulağımıza kadar gelen bu söylenti sıradan bir dedikodu olmaktan başka anlam taşımıyordur!

Şimdi durduk yerde bir de “öbür hata neydi” araştırmaya girmenin âlemi var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki sorunların bu şekilde sona eriyor olması iktidar partisinin artık rahat bir nefes alacağı anlamına geliyor mu?

Gerçi bazı AKP sözcüleri, “Aralarında ufak tefek sorunlar vardı” mealinde laflar etseler de biz iktidar partisinin artık rahat bir nefes alacağına ihtimal verenlerden değiliz! Tartışmanın ve sürtüşmenin gelenek halini aldığı iktidar partisinde mutlaka yeni bir tartışma ve sürtüşme konusu bulunacaktır!

Mesela Davutoğlu’nun yerine gelecek isim “yeni hasım” olarak görülüp bu defa O’nun üzerine gidilecektir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi