M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Efendimizin Yeni Mucizeleri

Efendimizin Yeni Mucizeleri

RESULULLAHIN (Salat ve selam olsun ona) mucizeleri devam ediyor. Yeni mucizeleri peş peşe zuhur edilip görülüyor. Eski ve yeni mucizelerin bazısını sıralıyorum:

1. Hiçbir beşer öğretmenden ders almamış, ilim okumamış, okuma ve yazma öğrenmemiş, tederrüs etmemiş, hiçbir mektebe ve üniversiteye gitmemiş ümmî bir peygamber olmasına rağmen dünyanın en büyük kültürünün ve medeniyetinin kurucusunu olmuştur. Bu gerçekten çok büyük mucizedir.

2. Üç kıt’aya hâkim olmuş, enkazından kırka yakın devlet ve ülke çıkmış, Kur’an Sünnet Şeriat üzerine müesses Osmanlı İslam devlet ve Hilafeti onun mucizelerinden biridir.

3. New York’ta ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra İslama ve Müslümanlara karşı büyük bir kin ve düşmanlık uyanmasına rağmen, ihtida (İslamı kabul etme) vak’aları çok artmıştır. İslamofobi arttıkça ihtidalar da artıyor. Bu da bir mucizedir.

4. Kur’an, onun en büyük mucizesidir. Her devirde olduğu gibi zamanımızda da akıl almaz sayıda Kur’an hâfızı vardır. Hacimli bir kitabı çok sayıda insanın baştan sona kadar ezberleyebilmesi ve hafızasında tutabilmesi büyük bir mucizedir.

5. Resulullahın, âhir zamanda olacağını, meydana geleceğini bildirdiği alametlerin küçüklerinin tamamı, büyüklerinin bir kısmı zuhur etmiştir. Mucize!

6. Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak diye haber vermiş, o da olmuştur.

7. Kadınlarla ilgili bildirdikleri aynen zuhur etmiştir.

8. Şu anda, kimisi dindar ve salih, kimisi günahkar ve âsi bir buçuk milyar Müslüman Resulullahı sevmekte, ona salat ü salat getirmektedir. Mucize!

9. Bazı Avrupa ülkeleri, pek yakın bir gelecekte Müslüman olacaktır. Mucize!

10. Eski İngiltere başbakanı Blair’in baldızı hanımın Müslüman olması, tesettüre girmesi, Resulullahın mucizelerindendir.

11. Hollanda da aşırı İslam düşmanı politikacı Arnoud van Doorn’un önce kendisinin, sonra oğlunun Müslüman olması da bir mucizedir. Son on yıl içinde çok sayıda Avrupalı sporcu, film artisti, fikir adamı, papaz, Yahudi Müslüman oldu. Mucize!

12. İngiliz bölge hakimi bayanMarilyn Mornington Arabistan’a, kadınların durumunu tedkik edip rapor hazırlamak üzere gitti. Müslüman olarak döndü.

13. Büyük bir Amerika devletinin yeni başbakanının Müslüman olduğu iddia ediliyor.

14. Büyük ve mühim bir Avrupa devletinin veliahdının Müslüman olduğu iddia ediliyor.

15. Resulullah, eline geçen her şeyi dağıtırdı, bazen evine gittiğinde yiyecek bir şey bulamazdı. İşte, parası serveti olmayan bu zat dünyanın en büyük, en üstün mânevî gücüne ve gönül saltanatına sahip olmuştur. Mucize!

16. Bütün şirk, küfür, dalalet (sapıklık) nifak dünyası, bütün Deccallar, zamane Nemrud ve Firavunları İslamı yıkmak için el ele verdiler, Hilafeti bile kaldırttılar ama İslam ve Resulullah sevgisi yıkılmadı, yıkılmıyor. Mucize!

17. Muhbiri sâdık Efendimizin haber verdiği ve yakında gerçekleşecek, ömrü olanların göreceği bir mucize: Mehdi zuhur edecektir.

18. Yakın geleceği ait diğer bir mucize: İsa aleyhisselam nüzul edecektir ve büyük Deccalı öldürecektir.

19. Bin dört yüz yıl önce haber verilmiş olduğu üzere, Ortadoğuda büyük bir savaş patlayacak, dünyaya sıçrayacak, Melhame-i Kübralar (çok kanlı muharebeler) olacak, çok sayıda insan ölecek, mü’minler şehid olacak, İslam düşmanı muannid kafirler Cahim’e gidecek, ardından Mehdinin Altın Çağı başlayacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi