Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Başarısız başarılar!

Başarısız başarılar!

GÜNLERDİR yazılı ve görsel medyada Başbakan Davutoğlu’nun veda konuşması ile ilgili olarak yapılan yorumları izliyoruz! Kimileri bu konuşmayı “çok başarılı” buluyorlar ve Başbakan Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a müthiş göndermelerde bulunduğunu düşünüyorlar!

Biz aynı kanaatte değiliz!

Çok başarılı bulunan bu konuşması da Davutoğlu’nun övündüğü öteki başarılarından(!) farksız! Yani bunlar bize göre “başarısız” başarılar! Evet, Başbakan Davutoğlu oldukça uzun süren konuşmasında sürekli “başarılarından” söz etti durdu! “O kadar başarı” neye yaradı?

O kadar başarı yerine sadece Cum-hurbaşkanı’nın “gönlünü” kazanmayı başarabilseydi bugün hâlâ başbakanlık koltuğunda oturuyor olacaktı! Ama onu da başaramadı!

“Emaneti aldım ama emanetçi olmadım” mantığı ile hareket eden Başbakan Ahmet Davutoğlu demek ki “yıllardır birlikte” olduğu Erdoğan’ı hiç tanımamış!

O’nun kendisinden başka kimseye “eyvallahı olmadığını” fark edememiş!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gördüğü bunca vefasızlığa rağmen hâlâ ömrünün sonuna kadar Cumhurbaşkanı’na “vefa göstereceğine” dair sözlerini de samimi ve inandırıcı bulmadık!

Hem çok başarılı olduğunu düşüneceksin, hem bu başarılarının dikkate alınmadığını söyleyeceksin, hem uğradın vefasızlığı dile getirecek ve bunun dostluğa sığmadığını iddia edeceksin hem de sana gösterilen bu vefasızlığa rağmen vefalı davranmakta kararlı olduğunu vurgulayacaksın! İnsan tabiatına aykırı böyle bir söylemin inandırıcılığı olabilir mi? Bir yanağına tokat atana öteki yanağını uzatmak gibi bir şey değil mi bu?

Başbakan Ahmet Davutoğlu keşke böylesine vefa üzerinden konuşmalar yapacağına daha kısa ve öz konuşmuş olsaydı!

Mesela, “Her şeyi başardım ama Cumhurbaşkanı’nın beğenisini kazanmayı başaramadım” deyiverseydi! Böylesine kısa ve özlü bir konuşma uzun bir konuşmadan çok daha etkili olmaz mıydı?

Başbakan’ın veda konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a müthiş göndermelerde bulunduğunu düşünen arkadaşlarımıza sormak isteriz:

Bu göndermeler neye yaradı ya da yarayacak? Birkaç gün sonra hepsi unutulup gitmeyecek mi?

Netice itibarıyla diyoruz ki:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yola devam edeceklerin Başbakan Davutoğlu’nun başına gelenlerden alacağı çok ders olsa gerek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi