Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Zor iş!

Zor iş!

Var olan” bir şeyi “yokmuş” gibi göstermeye kalkışmak nedir? Elbette abesle iştigaldir! Abesle iştigal ise zor bir iştir! Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında yaşananlar kimileri tarafından “ufak tefek şeylermiş” gibi gösterilmeye çalışılıyor!

AKP’nin önde gelen isimlerinden biri ikilinin arasında yaşananları “ufak tefek sorunlar” olarak tanımlamaya çabalıyor!

“Ufak tefek sorunlara” bakın bir iktidar partisi muhalefetin hiçbir katkısı olmadan olağanüstü kurultay kararı alıyor!

Başbakan görevi bırakıyor! Ve yeniden aday olmayacağını açıklıyor! Bunca gelişme AKP’nin ileri gelenlerince “ufak tefek sorunlar” olarak adlandırılıyor!

Bu abesle iştigal değilse nedir? AKP’nin bir başka önde gelen ismi ise yaşananları özetlerken “olağanüstü gibi görünen olağan şeyler” gibi laflar ediyor! Bir zamanların meşhur “doğan görünümlü şahin” tanımlaması gibi şey yani!

Bir Başbakan’ın bir Cumhurbaşkanı ile anlaşmazlığa düşerek görevini bırakması ne zamandan beri “olağan bir olay” sayılıyor acaba?

Bu örnekte abesle iştigalin bir başka türü! Abesle iştigal bunlarla sınırlı kalmıyor! İçlerinden daha hızlıları da çıkıyor!

İktidar yanlısı bir köşe yazarı Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında aslında bir “ihtilaf” olmadığını iddia ederek bazılarının “fitne çıkararak ara bozmaya” çalıştığını iddia ediyor!

Ne var ki yaşanan gelişmeler üzerine gazetesinde yer alan bu yazıyı internet sitesine koyamıyor! Belki de utanmıştır, kim bilir! “Her şey açık seçik ortada iken ben bunu nasıl görmezden gelip gerçekleri yazanları fitnecilikle suçladım” diye utanmış olamaz mı?

Bir başkası ise, “Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında büyük kavga yok fikir ayrılığı var” demek suretiyle bir başka abese imza atıyor!

Yani birbirlerine silah çekecek halleri yok ya! Evet, iktidar cenahında bir kör dövüşü yaşanıp duruyor!

Herkes birbirini suçluyor!

Herkes birbirinin kuyusunu kazıyor!

Ve buna rağmen isteniyor ki her şey “güllük gülistanlık” gibi görülsün ve gösterilsin! Herkesin “başkanlık” için çalışması bekleniyor! Yani istekler bile “abesle iştigalden” öteye gidemiyor! Ve açıkça görülüyor ki abesle iştigal zor iş! Saçma sapan mazeretler üretiliyor!

Bu kafa ile nereye kadar gidecekler bilemiyoruz! Sürekli küskünler ordusu oluşturarak nereye gidilebilir ki?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi