Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Bizim mahallenin sakinleri

Bizim mahallenin sakinleri

Bizim mahallenin sakinleri aklın gücüne değil, imanın kuvvetine itibar ederler. Maddeye değil manaya yönelir, niceliğe değil niteliğe değer verirler.

Bizim mahallenin sakinleri, dünyayı ahiret için bir imkân olarak görür ve göç hazırlığına koyulurlar. Öteki mahallenin sakinleri gibi ahireti inkâr edip, Cenneti bu dünyada aramazlar.

Bizim mahallenin sakinleri insanı aklı ve duyguları ile bir bütün olarak görür özünden ayrıştırmazlar. Hüznü bir zayıflık olarak değil insani bir durum olarak algılarlar. Vakti boş eğlenceler peşinde tüketmezler, ahret için birikim yaparlar. Onlar yaşadıkları dünyada misafir olduklarının farkındadırlar.  Bizim mahallenin sakinleri için zaman sadece çalışma hayatı ve eğlenceden ibaret değildir. Aksine zaman, ibadet, iş, sosyal yaşam ve aile fertlerine ayrılan vakitler bazında taksim edilir.

Onlar gücü hiçbir zaman maddiyata indirgemezler, çıkarları için insanlara yalakalık yapmazlar. Bizim mahallenin sakinleri, akıl, el, kol, ayak ve bütün azalarıyla birlikte iman ederler. La ilahe ilallah onların bütün azalarına sirayet etmiştir. Kalpleri marazi düşüncelerden uzaktır çünkü iman etmiştir. Bir ipin üzerinde yürüyormuşçasına tedirgindirler. Yürürken çağın kirlerine bulaşmamak için azami gayret gösterirler. Kıyılarda akan o kirli sulardan düşmandan kaçar gibi kaçarlar.

Bizim mahallenin sakinleri, kendilerine türlü türlü putlar edinen, seküler insandan çok uzaktırlar, onlar Allah’tan başka hiçbir varlığa boyun eğmez, bir şeylere sahip olabilmek için kişiliklerinden ödün vermezler.

Bizim mahallenin insanları nefislerinin yularını ellerinden hiçbir zaman bırakmazlar, onların başları dik ve yürüyüşleri sabittir.

Onlar çağın bütün putlarını elleriyle devirmiş ve gerçek hürriyete ulaşmış kişilerdir. Bizim mahallenin sakinleri öteki mahallenin insanları gibi can sıkıntısından şikâyet etmezler. Onların böyle bir şeye vakitleri dahi yoktur. Allah’a sığınır ve yaşamın içinde O’nun rızasını uygun bir iş mutlak bulurlar.

Bizim mahallenin sakinleri yersiz tartışmaları sevmezler, insanları alt etme hevesine kapılmazlar. İşe yaramayacak söz ve eylemden uzak dururlar. İnsanlar hakkında suizan yapmazlar. Bizim mahallenin insanları adam gibi adamdırlar. Fakat siz onların bu dünyada hak ettikleri değeri hiçbir zaman elde edemediklerini görürsünüz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi