Engin Ardıç

Engin Ardıç

Gençliğin mutlu ve umutludur paşam!

Gençliğin mutlu ve umutludur paşam!

Muhalefetin, özellikle de sözcüsü olan basının, yıllardır herkesi aptal yerine koyarak ısrarla işlemeye çalıştığı bir temel fikir var:
Memleket batıyor!
Türkiye, 2000'li yılların bütün dünyayı saran o müthiş kalkınma dalgasından çok yararlandı, 2010'lu yılları kasıp kavuran kriz ortamında da mucize yaratarak büyümesini sürdürebildi... Dört bir yanda mantar gibi gökdelenler yükseliyor, yeni yeni otoyollar, köprüler, havaalanları yapılıyor, fakat muhalif basına sorarsanız, battı batıyor.
Buna "algı operasyonu" diyorlar, biliyorsunuz.
Fakat algının feriştahını da düzenleseler, etkileri kendi "tirajlarıyla" sınırlı kalıyor.
Okurları hepten eşek olmadığı için de, satışları düşüyor. Örneğin gazete olduğunu iddia eden faşizan bir propaganda broşürü, Tayyip Erdoğan'a vahşice saldıra saldıra nerelerden nerelere indi... Kendi müşterisi bile yutmuyor.
"Kemikleşmiş" eski gazeteler de öldür Allah yerlerinde sayıyorlar. Devlet sırlarını açık etsen de elli bin satıyorsun, bir yerinle kuş tutsan da. Bu da kabaca bir tek milletvekili eder.
O ünlü "cumhuriyet mitinglerinde" de böyle olmuştu. Meydanda toplanan beş yüz bin kişiyi şişirip beş milyon yapıyorlar, sonra buna kendileri de inanıyorlar, seçimde yamulunca da şaşıyorlardı: Nereye gitti bunlar yahu?
Bakınız, bugün 19 Mayıs'tır.
Açın muhalif gazeteleri, memleketin nasıl battığını, yandığını bittiğini mahvolduğunu, Atatürk'ün elden gittiğini, onun memleketi emanet ettiği gençliğin ne kadar berbat durumda olduğunu okuyacaksınız.
Bakalım öyle miymiş?
Türkiye İstatistik Kurumu gene bir araştırma yapmış. Nüfusumuzun kabaca yüzde 16'sı gençlerden oluşuyormuş, yani kabaca 13 milyon kişi.
Bunlar yaşları 15 ile 25 arasında olanlar, yani içinde ortamektep öğrencisi de var, çiçeği burnunda üniversite mezunu da. Okuyan da var, çalışan da, işsiz de.
Bu kitlenin yüzde 64'ü kendini mutlu hissediyormuş!
İki yıl içinde yüzde 61'den bu orana çıkmış üstelik.
Sıkı durun, bu kitlenin yüzde 83'ü, yani ezici çoğunluğu da gelecekten umutluymuş.
İki yıl önce bu oran yüzde 78'miş, şimdi yüzde 83...
Ama muhalefet bunu da beğenmeyecektir. Belki "salt çoğunluk yetmez" diyeceklerdir.
Belki gençliğin mutlu sayılması için yüzde 99 falan isteyeceklerdir. Hani "yeni bir anayasanın referandumda kabulü için yüzde 51 yetmez, en az yüzde 75 olmalı" diyorlardı ya... Yüzde 90 isteyen bile vardı. Elde edilemeyecek ne kadar oy lazımsa o kadar istiyorlardı.
Bugün birtakım zıpırlıklar yapacaklar, Samsun'a falan da gideceklerdir.
Sen onlara uyma paşam, yattığın yerden hiç zahmet edip kalkıp da Samsun'a Mamsun'a gitme, gençlik mutlu ve umutludur.
Hay Allah, bu durumda 2019 seçimlerini de gene kim kazanacak acaba?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi