M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

PROGRAM

PROGRAM

1. Rab ve ilâh olarak sadece Allah kabul edilecek, O’na ortak koşulmayacak, O noksan sıfatlardan tenzih edilecek.

2. Ezelde Kalu Belâ bezminde Hak Teala ile yapılmış olan ahd ü misaka uyulacak.

3. Allahın Resulü, beşerî planda en büyük örnek ve model kabul edilecek, ona iman edilecek, Hak katından getirdiği İslam dinine, Kur’ana, Şeriata, onun Sünnetine sımsıkı bağlanılacak.

4. Dünya hayatı İslam’a, Kur’ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlâkına ve İslam hikmetine göre tanzim edilecek.

5. İslamın, Kur’anın, Şeriatın, Sünnetin bildirdiği bütün sâlih ameller, yararlı işler yapılacak, yaptırılacak; bütün münker kötü işler engellenecek.

6. Dünya ile ilgili bütün vazifeler, hizmetler, işler yapılır olduğu halde âhirete dönük olunacak.

7. İşler, problemler, krizler İslam’a, Kur’ana, Şeriata, Sünnete, hikmete uygun olarak çözülecek.

8. Din ve mukaddesat ticareti engellenecek, önlenecek, bunun kötülüğü herkese anlatılacak, buna kesinlikle izin verilmeyecek, kimsenin İslam’ı ve imanı alet ederek şahsî menfaat ve prestij temin etmesine, zengin olmasına, halkı ve devleti dolandırıp soymasına izin verilmeyecek.

9. Ümmetin yetmiş üç fırkaya ayrılmış olduğu, bunların sadece birinin Kurtuluş Fırkası olduğu, bu fırkanın, Peygamberin ve Ashabının yolundan giden Ehl-i Sünnet ve Cemaat olduğu; yakîn derecesinde bilinecek ve itikatta, amelde, fıkıhta, ahlakta, hikmette, siyasette bu fırka tutulacak, ona göre hareket edilecektir.

10. Kur’ana ve Sünnete aykırı ve zıt her şeyin sapıklık olduğu iyi bilenecektir.

11. İslam’ın yüksek ve kurtarıcı bir ahlak sistemine sahip olduğu bilinecek ve fertlerin ve toplumun bu ahlakla ahlaklı olması için yapılması gereken her şey yapılacaktır.

12. Ahlaksız müşriklere, din düşmanı küffara, küffardan beter münafıklara, iki veya üç kimlikli Kriptolara fırsat ve imkan verilmeyecektir.

13. İslama, imana, Kur’ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına, İslam hikmetine; ülkeye, devlete, halka, insanlığa hizmet edecek, yeterli miktarda vasıflı alim ve ziyalı yetiştirilecektir.

14. Bu maksatla bağımsız ve dünyadaki bütün okullardan üstün İslam medreseleri açılacaktır.

15. Bu medreseler icazetli alim, faqih, rehber yetiştirecektir.

16. Vasıflı, güçlü, üstün ziyalılar yetiştiren gerçek İslam mektepleri ve üniversiteleri açılacaktır. Bunlar, emsallerinden yüksek, üstün ve güçlü olacaktır.

17. Medreselerde, İslam Mekteplerinde, İslam üniversitelerinde beş vakit namazı cemaatle kılmak mecburî olacaktır.

18. Azgınlıkların ve şehvetlerin her türlüsü ile mücadele edilecektir.

19. İslam toplumunun, dünyanın en temiz, en inançlı, en faziletli, en bilge, en âdil, en örnek toplumu olması için gereken her şey yapılacaktır.

20. Kadınlar ve kızlar korunacak, iffet değeri hayata hâkim olacaktır.

21. Lükse, israfa, şatafata, saçıp savurmaya, faiz ve enflâsyonla ülkeyi devleti halkı soymaya izin ve fırsat verilmeyecektir.

22. Câhilliğin her türlüsü ile mücadele edilecektir.

23. İnsanların birbirinin kurdu değil, meleği olması için çalışılacaktır.

24. Ülke, bir Medine-i Fâdıla (Erdemli Site) haline getirilecektir.

25. Uluslararası anketlerde ülke, 10 üzerinden 9,9 not alarak dünyanın en temiz, en ahlaklı, en faziletli, en âdil ülkesi olacaktır.

26. İslam’ın uygulandığı ülkenin faziletlerini, üstünlüklerini, meziyetlerini, en azılı düşmanlar bile kabul edecektir.

27. İslam ülkesinde fıtrata uygun hayat sürülecek, bir Altın Çağ yaşanacaktır.

28. Suçların asgarî seviyeye indirilmesi için “Vallahi, öz kızım Fâtıma hırsızlık yapsa, onun da elini keserim” buyuran Resulullahın (Salat ve selam olsun ona) anlayışı ve kararlılığı uygulanacaktır.

29. Haram kazançlar elde edilmesine, rüşvete, ribaya, haram yemeye, haram yollarla zengin olmaya imkan ve fırsat verilmeyecektir.

30.       Yukarıda anlatılanlar dolayısıyla Allah’ın rızası kazanılacak, dünyada haysiyetli, hür ve izzetli bir hayat sürülecek, öteki dünyada ebedî saadete nail olunacaktır.

19.05.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi