Engin Ardıç

Engin Ardıç

İşler yolundadır

İşler yolundadır

Hocayı kışkırtıp AKP içinde bir "çatlak" yaratabilir miyiz? Yanına Bülent Arınç'ı katsak, başlarına da Abdullah Gül'ü geçirsek?...
Hatta Abdüllatif Şener'i de sandıktan çıkarıp tozunu silsek?...
Çünkü aynı zamanda memleket de batıyordu ya... Erdoğan'ın elinden "kurtarılması" gerekiyordu...
Bakalım yeni başbakan Binali Yıldırım'ın yeni başbakanlığını sermaye nasıl karşılamış?
Dindar işadamları elbette hoş karşılamışlar.
MÜSİAD
Başkanı Nail Olpak "tecrübe ve vizyonuyla bundan sonra da önemli katkılar sağlayacağınainanıyoruz" demiş.
Bu doğal. Üstünde durmaya gerek yok.
Fakat bakalım "laik" sermaye ne diyor?
İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar "büyük bir memnuniyetle öğrendim" demiş.
Türkiye İhracatçılar Meclisi de büyük memnunluk duymuş.
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi "ülkemizin üretken ve birikimli bir liderin eline geçtiğinin önemli bir göstergesi" diyor.
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik:
"Atılımcı, yatırımcı, ticaret dengelerini bilen, ekonomiden anlayan bir proje adamının gelmesi Türkiye için bir şans gibi gözüküyor." İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: "Çözüm odaklı ama hızlı çözüm odaklı bir başbakana sahip olmak ülkemize yeni açılımlar ve fırsatlar getirecektir." Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı SabriÜnlütürk: "Türkiye 2023 yılı hedeflerine yıldırım hızıyla koşacak." Eh, hadi bunlar tüccar... Ya sanayici ne diyor?
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan: "Önemli bir adım olarak görüyoruz, yaptığı atılımlar bundan sonra yapacaklarının somut işaretini veriyor." Özak Global Holding Başkanı Ahmet Akbalık: "Ekonomi için sıçrama şansı getirecektir." TBTSO Başkanı İbrahim Burkay: "İş dünyasına güven veriyor." TÜROB Başkanı Timur Bayındır:
"Turizmin en önemli adımlarından biri olan altyapı yatırımlarında büyük projelere imza attı, ülkemize yeni bir soluk kazandıracağına inanıyoruz." İTHİB Başkanı İsmail Gülle: "Devam eden projelere hız kazandıracağına ve yeni projeleri de en hızlı bir şekilde hayata geçireceğine inanıyoruz." Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar: "Bizleri dinleyen, anlayan ve çözüm odaklı Sayın Binali Yıldırım'ın isminin açıklanmasından büyük memnuniyet duymaktayız." Hemen aklınıza gelmiştir, peki TÜSİAD nerede?
Nerede olacak, "sözde sola" yeni lider bulma peşinde, Kılıçdaroğlu'nu devirip yerine bir başkasını geçirme derdinde!
Hadi hayırlı arayışlar. "Memleket batıyor" diyen Fethullahçı profesörler var, "karga kılavuz" niyetine onlara da danışın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi