M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Londra’ya Müslüman Belediye Başkanı

Londra’ya Müslüman Belediye Başkanı

LONDRA’YA Sadık Han isminde, Pakistan asıllı bir Müslüman Belediye Başkanı seçildi.

İngiltere, şu veya bu şekilde Müslümanlaşıyor. Şu anda o ülkede seksen beş Şeriat mahkemesi faaliyette… İslam hukuku, İngiliz hukukunun bir parçası olmuş durumda.

Bizdeki İslamcı iktidara karşı hararetli muhalefet yapan BBC Türkçe’nin, Birleşik Krallıktaki Şeriat mahkemeleri konusunda bilgilendirici geniş yayın yapmasını temenni ediyorum.

***

Türkiye’deki bazı siyasal İslamcıların altı büyük hatası şunlardır:

1. Mezhepçilik terör kadar kötüdür, mezhepler kalksın, herkes Kur’an Müslümanı olsun diyerek, Ehl-i Sünnetin üstünlüğünü ve hak oluşunu dolaylı şekilde reddetmek.

2. Ceza Kanunu’ndan zina suçunu ve cezasını kaldırmış olmak.

3. Paralı, KDV’li, hijyenik (!) yasal seks köleliğine izin vermek.

4. Bir devlet kurumuna büyük sayıda Feminist kadın eleman almak, camileri kadınlarla doldurma propagandası yapmak.

5. Resulullah efendimizin (Salat ve selam olsun ona) mütevatir, mânen mütevatir, sahih hadislerini, Avrupa Birliği kriterlerine göre ayıklatmak.

6. Elde imkan olduğu halde, Kemalizmin kapatmış olduğu İslam Medreselerini ve Tasavvuf tarikatlarını tekrar açmamak.

***

Bu yazımı kaç genç okuyacaksa, onları uyarıyorum:

Dört başı mâmur bir plan ve program uyarınca sıkı bir alternatif eğitim görmezseniz harcanacaksınız. Bu program hakkında bir fikir edinmek isterseniz /Eygi Adam olmak isteyen gence/ başlıklı yazımı internetten indirip mütalaa edebilirsiniz.

***

Meteorolojik bir haber: Mayıs ayına girmiş olmamıza rağmen İstanbul’da havalar serin… İç politika volkanı cadı kazanı gibi fokur fokur kaynıyor… Havada kara ve öfkeli bulutlar…

***

Bir üniversite öğrencisine: Çömlek ve seramik sanatını öğrenmek ve başarılı bir sanatkar olmak için araştırma yapınız, hangi kurslara gidebilirsiniz, araştırınız, sonra fakire dönünüz. Size bu konuda yardımcı olacağım. Şartım: Çok sıkı çalışmak, başarılı olmak…

***

Bir başka öğrenciye: Türkiyeli Müslüman bir gencin, öncelikle iyi Osmanlıca bilmeden kültürlü bir Müslüman olması mümkün değildir. Osmanlıca öğrenmek konusunda niyetiniz, iradeniz, azminiz ve sabrınız yoksa, adam olmak koşunda boş hayallerle kendinizi avutmayınız.

***

Başını örtmüş bir kadına: Yabancı erkeklerin şehevî ve azgın bakışlarını, açık kadınlardan daha fazla çeken tesettür kıyafeti, islamî ve şer’î tesettür değildir, şeytanî tesettürdür. Bir din kardeşiniz olarak bu konuda sizi uyarıyor ve derlenip toparlanmanızı tavsiye ediyorum.

***

Para kazanmak, zengin olmak için Müslüman kadınları şeytanî tesettüre sokan bezirgânlara: Bakalım bu yaptıklarınızın cezasını nasıl çekeceksiniz?

***

Gaybı bilmiyorum… Gelecek hakkında tahminlerim var… Kriterlerim islamî kriterlerdir… Tahminlerimi çok açık yazsam, birileri bendenizi linç etmeye kalkar.

***

Endülüs’teki bütün şehirler… Doğu Avrupa’daki şehirler… Kırım şehirleri… Evet büyük sayıda şehir Müslümanların elinden çıktı gitti… Onlar Allahın Müslümanlara verdiği emanetlerdi… Emanetlerin hakkına riayet edilmedi… Manastır, Yanya, Kavala, Filibe… İstanbul ne olacak?.. Bu şehir bize emanet değil mi? Bu emanetin hakkını veriyor muyuz?

***

Birilerine: Niçin, centilmence ve efendice tartışmıyorsunuz? Ağzınızdan, kaleminizden ağır hakaretler, çirkin küfürler saçılıyor. Tartışmaları, müzakereleri fikir planının dışına çıkartmasanız ve edeb dairesi içinde kalsanız ne iyi olacak.

22.05.2016

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi