Kemal Belgin

Kemal Belgin

Halimize bakınız!

Halimize bakınız!

KUPA finalini, her zaman olduğu gibi teknik engeller sebebiyle, herkesten bir gün sonra yazacağım. Olsun, hiç bir yerde okuyamayacağınız satırları gözden geçireceksiniz. Önemli olan budur gazeteci için tabii ki...

Neyse, biz şimdilik gündeme bir dalalım. UEFA Disiplin Kurulu, kimilerine göre durup dururken, bana göre de çok doğru bir zamanlama ile cezaları kesti. Neden mi? Volkan Şen’in cezası ancak oynadığı takımın  o sezon kupalarda işi bittikten sonra ve de özellikle de önümüzdeki sezon katılım olacaksa böyle bir zamanlama ile verilir. Alper’inki ise klasik. Maç oynamama cezası. Alper önümüzdeki sezon takımı Avrupa Kupaları’nda yola devam ettikçe üç maç sonrasında bitecek. Volkan Şen’inki ise Aralık 2016 sonuna kadar... Yani Fenerbahçe bu sezon Avrupa’da ne kadar yol alırsa alsın, Volkan ilk etap oyunları bitene kadar yok. Peki, cezalar adil mi? Evet! Alper kendinden kurtulmuş rakibe arkadan kasıtlı tekme sallıyor. Volkan Şen, hakemin koluna darbe vuruyor ve itiyor. Hakeme dokunmak Batı ‘da çok ağır fatura getirir. Yani bizdeki gibi eyyamcılık gösterisi olarak değil. Peki, o ünlü hakem Bebec, madem çok kötü bir yönetim gösterdi ve bizim takımı katletti de, UEFA onun raporuyla bu kadar ağır cezaları nasıl verdi? Onu da bizim medyanın bilginlerine soracaksınız.

Bir davet aldım. Bir Batı meşrubat markası Şampiyonlar Ligi günü bir etkinlik düzenlemiş. Madrid takımlarının maçları öncesi başlıyor bu etkinlik, maçın devre arasında ve sonrasında devam ediyor. Güzel değil mi? Peki, bu etkinliği kim sunuyor? Bir bayan! Yıllar önce NTV’de spor spikerliği yaptıktan sonra dibine kadar başka dünyaya girmiş bir bayan... Yorumcu konuklar mı? Metin, Ali, Feyyaz... Neden ki? Bu oyuncular kıymetlidir, ancak o kupayla futbolcu olarak hiç bir dönem yakın ilişkileri olmamıştır. O kupada çeyrek final oynamışlar var. Onlardan üç neden değil ki? Desenize neremiz doğru ki?

Bizim Milli Takım İngiltere dönüşü iki gün salıverilmiş. Sen misin? Gökhan Töre ki bu konularda üstattır, tutmuş Çalhanoğlu ve Mevlut›u da yanı alıp dalmış âleme... Sonra devam ederken, Tümer, Nihat ve Tuncay’la buluşmuşlar. Derken bir başka mekânda  menajermiş o arkadaş, Şükrü bey de katılmış. Vallahi bravo Fatih hocam!  Bu kadar önemli(!) isimleri nasıl da bir araya topluyorsun? Hele hele şu eski üç topçu ne iş yaparlar çok merak ediyorum... Haaa milli takım bünyesi koruma ve kollama ünitesi kurduysa onu bilemem...

Bir de fotoğraflar çıktı basında... Fenerbahçe-Galatasaray play-off ilk maçında Aziz Yıldırım, parkedeki iki oyuncunun kapışması sırasında Ergin Ataman’a kenardan parmak sallamış ve fena halde de haşlamış. Gazeteler böyle yazıyor, ekranlar böyle geçiyor haberi... İyi güzel... Eh siz sizin kariyerinizi bile hiçe sayan bir açıklama sonrası açtığınız davayı geri çekerseniz, başınıza bunlar gelir Ergin hocam!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi