M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

A DOSTLAR

A DOSTLAR

A dostlar, bendeniz bir Müslüman olarak şu mübarek ayda oruç tutarken gıybet edersem, büyük bir eşeklik etmiş olacağımdan lütfen ve merhameten beni uyarınız, azarlayınız, doğru yola yönlendiriniz.

***

Hizip, fırka, cemaat, tarikat, grup, alt-kimlik holiganlığı, militanlığı, fanatizmi yaparsam, böyle yapmak şeddeli eşeklik olacağından, yine kardeşlik hukuku icabı bu fakiri uyandırınız; sen bir Müslüman olarak böyle mübarek bir ayda nasıl böyle çirkin bir holiganlık yapabilirsin, kendine gel yahu deyiniz.

***

Sevgili mü’min kardeşlerim, İslam aleminde, dünyada açlıktan ölenler, Türkiye’de sefaletle pençeleşenler varken, bendeniz azıp kudurup adam başına küçük bir servet ödenen lüks içkili mekanlarda iftar yemeği yersem, sakın bana fazla acımayın, sert şekilde uyarın, be adam sende hiç utanma ve hayâ yok mu ki, Allah’ın ve Resulünün (Salat ve selam olsun ona) yasaklamış olduğu israf günahına batıyorsun deyin, azarlayın beni.

***

Gereği gibi ve yeteri kadar iman, İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat, İslam ahlakı hizmetleri yapamıyorsam, sadece kendi keyfimi ve menfaatimi düşünerek yan gelip oh kekah yatıyorsam, şefkat tokatları ve tekmeleriyle uyandırın beni. Şu âhir zaman fitneleri içinde böyle yatıp keyfine bakmak bir Müslümana yakışmaz, davran, biraz hizmet et deyin bana.

***

Kendimi beğeniyorsam, nefs-i emmareme pâye veriyorsam, gurur ve kibir içinde yere güm güm basarak yürüyorsam sakın çekinmeyin, kardeşlik hukukunu muhafaza etmek şartıyla çok acı konuşun, sert konuşun benimle. Böyle eşeklikleri bırak deyin bana.

***

A dostlar, siz gerçekten vefalı iseniz uyarın beni, bilgilendirin beni, aydınlatın beni. Çok kırıcı ve yıkıcı olmayın ama nefsimin hoşlanmayacağı şeyleri çekinmeden söyleyin bana. Büyük hizmet etmiş olursunuz böyle yaparak bu fakire.

***

Ey iyilik hayır hasenat yapmak kendilerine sevdirilmiş olanlar, şu büyük iyiliği yapın bana: Gıyabımda ıslahıma dua edin. Hüsn-i hâtime dileyin bana.

***

Sakın beni vicahımda (yüzüme karşı) ve gıyabımda övmeyin. Övgüler zarar verir insana. Övgüler azdırır kişiyi.

***

Ey mütemâdiyen, hiç durup dinlenmeden tarikat, cemaat, hizip, fırka, grup, alt-kimlik reklamı yapan muhterem kardeşim!.. Bunları bırak da, bana biraz da Ümmetten, bir İmam-ı kâmile biat ve itaat etmekten, emr-i mâruftan, Şeriattan bahset.

***

Ey din tâciri, ey mukaddesat bezirgânı, ey sömürücü sen benden uzak dur, ben senden uzak olayım.

***

Ey faziletler satan!.. Ben faziletsiz ve meziyetsiz günahkâr bir Müslümanım, ne olur gölge etme bu fakire.

***

Ey mütevazılar selam size!.. Ey fukara selam size!..

***

Ey vefalılar, hezar ahsente size!.. Ey afvedenler, kerem edip afvedin beni!...

***

Ey mürüvvetliler, müjdeler olsun size!..

***

Ey âli nazar sahipleri, nazar edin bize!..

***

Zamanın gavsı, kutuplar, ebdal, evtad, ey rical-i gayb, ey ehl-i dua kerem edin bize!..

***

Ey ölmeden evvel ölenler, ne mutlu size, dualarınızla yardım edin bize.

***

Ramazan geldi, rahmet kapıları açıldı… Şeytanlar bağlandı, çözmesin onların ipini kimse.

***

Oruç tutanlar, aç susuz kalanlar, dillerini tutanlar, öfkelerini yenenler, Allahın verdiği nimetleri paylaşanlar, size müjdeler verilmiştir, ne mutlu size.

***

Ramazanınız mübrek bâd.

 06.06.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi