Servet Avcı

Servet Avcı

Yeni seçilecek yönetime tekliflerimdir

Yeni seçilecek yönetime tekliflerimdir

1.            Mutlaka başarı çıtası koyun, ilk seçimlerde o çıtayı tutturamazsanız görevi bırakacağınızı veya tam demokratik bir ortamda Genel Kurul'dan 'güvenoyu' isteyeceğinizi ilân edin... Şimdiki gibi olmasın!..

2.            Ülkede adaletsizliklerden şikâyetçi olurken, partide adaleti ihmal etmeyin ki, ülke yönetimi için halka doğru bir referans göstermiş olun... Şimdiki gibi olmasın!..

3.            Üyeliklerin önünü açın... Üyelikten çıkarmayı 'yüz kızartıcı, gayriahlâki durumlar' ve somut bir şekilde varsa 'başka partiyle ilişki'yle sınırlayın... Şimdiki gibi olmasın!..

4.            Teşkilât kapatmayı zorlaştırın... Teşkilât ve mensuplarının sadâkatini sağlamak için kapatma korkusu, ihraç, baskı ve yerse tehdit yerine saygınlığınızı, bilginizi ve irfanınızı değerlendirin... Şimdiki gibi olmasın!..

5.            Milletvekili aday tespitlerinde 'sınırlı kontenjan' dışında önseçimi esas alın... Teşkilat ve kamuoyu yoklamalarında 'açık sayım' yapın, herkes görsün... Şimdiki gibi olmasın!..

6.            Parti harcamalarının hangi usulle yapıldığını ve o harcama miktarlarını şeffaf bir şekilde internet sayfanızdan duyurun...  Şimdiki gibi olmasın!..

7.            Hazine yardımından teşkilatlara seçim zamanları dışında da bütçe aktarın... Yılların ezikliğini üzerlerinde taşıyan teşkilâtlara nefes aldırın... Şimdiki gibi olmasın!..

8.            Merkez Yönetim Kurulu'nu çarşaf liste oylamasıyla belirleyin... O üyelere yönetimde kaldıkları sürece toplantılarda konuşma hakkı verin... Üstü doldurulacak biçimde boş karar defterleri imzalatmayın... Şimdiki gibi olmasın!..

9.            Parti içi muhalefeti 'partiyi ele geçirmeye çalışan hasımlar' olarak görmeyin... Onların yol açacağı rekabetin partinin gelişmesine hizmet edeceğini kabul edin... Şimdiki gibi olmasın!..

10.          'Parti içi iktidarı koruma'yı 'ülke içi iktidara gelmek'ten daha önemli saymayın... Birinci hedef uğruna ikinciyi feda etmeyin... Şimdiki gibi olmasın!..

11.          Önünüze Başbakanlık geldiğinde veya Cumhurbaşkanlığı sorulduğunda 'had bilme' yetkinizin olmadığını bilin... Kimseye 'dinlen' deyip, bir başkasının önünü açmayın... Makamlar sizin şahsınızda ülkücülerin olsun... Şimdiki gibi olmasın!..

12.          İnandırıcılığınızı ve caydırıcılığınızı koruyun... Hiç kimse size 'salyalı, metres, koltuk değneği, siyasetin zavallısı' gibi hakaretamiz kelimelerle saldırmaya cesaret edemesin... Şimdiki gibi olmasın!..

13.          Bilim, sanat ve medya çevrenizi sürekli sizi kutsamaya adanmış tiplerden oluşturmayın... Geleceğin doğru kurgulanmasında yol gösterecek, yanlışınızda korkmadan sizi ikaz edecek şahsiyet sahibi insanlarla çalışın... Kapıkullarını değil, gerekirse "Senden büyük Allah var" hatırlatması yapacak olanları seçin... Şimdiki gibi olmasın!..

14.          Toplumu ikna için, sürekli karamsarlık yayan ve sadece kötülükleri anlatan değil, o kötülüklerin kendilerini hangi iyiliklerden mahrum ettiğini ve sizinle ortaya çıkacak güzellikleri propaganda edin... Şimdiki gibi olmasın!..

15.          Partiyi mutlaka ama mutlaka gençleştirin, her türlü rekabete hazır hâlde hücreleri yenileyin... Onlara güvenin... Şimdiki gibi olmasın!..

16.          İktidar hırsınızı 'parti içi muhalefeti yenmek'le değil, ülkedeki diğer partileri yenmekle ve iktidara gelmekle tatmin edin... İktidardan uzaklaştıkça susup, 'parti içi muhalifler'i alt edince zafer nârâları atmaktan işiniz olmasın... Yani şimdiki gibi olmasın!..

17.          Sizin gibi düşünmese, hatta size karşı parti içinde örgütlenme ihtiyacına girse bile herkesin hukukuna saygı duyun... Onu kardeş ve dâvâ arkadaşı bilin, aleyhinizde gelişebilecek ülkücü iradeye saygılı olacağınızı her zaman gösterin... Şimdiki gibi olmasın!..

18.          "Ülkücüleri sokağa salmadı" gibi aşağılayıcı, ülkücülüğü kriminal gösterici, iradesiz ve kullanılmaya müsait sayıcı ifadelere ilk siz tepki gösterin... Şimdiki gibi olmasın!..

19.          Allah korusun, elbette istenmez ama eğer olursa Fırat'ların cenazesine ilk siz gidin... Ölüm yıldönümünde mesaj bile yayınlamazlık yapmayın... Şimdiki gibi olmasın!..

20.          Ülküdaşlarınızdan tebessümü esirgemeyin... O 'dağa konan serçe'ye veya 'dağdan kalkan serçe'ye gösterilen güler yüzü ülküdaşlarınıza da gösterin... Şimdiki gibi olmasın!..

21.          Partinizi sürekli 'hain, ajan, komplocu' gibi temizlenmesi gereken tiplerden oluşuyormuş gibi gösterirseniz, aslında bu dille hep partiye zarar vereceğinizi ve toplumun kafasına şüphe düşüreceğinizi bilin... Şimdiki gibi olmasın!..

22.          Ve lütfen eli öpülecek derecede saygın kalın ama o eli asla öptürmeyin...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Servet Avcı Arşivi