Kemal Belgin

Kemal Belgin

Trabzonspor bitiyor mu?

Trabzonspor bitiyor mu?

Başlık başta bazı Trabzonsporlu dostlarım olmak üzere, bir çok futbolseverde telaş uyandırmış olabilecektir. Çünkü bu Trabzonspor, ülkemizdeki İstanbul Dükalığına ilk darbeyi vuruş ve bunu da altı sezonla taçlandırmıştır. Şimdi ise o Trabzonspor’da anlaşılmaz işler izlenmektedir. Hele hele bu son iş, belki de dünya futbol literatüründe bile rastlanmamış türdendir.

Açalım... Trabzonspor çok çok kötü giden bir iki sezonundan ardından teknik direktörlüğe üçüncü defa Ersun Yanal’ı getirmiştir. Kimin aklıdır bilemem ama her şeye rağmen bir hamledir. Eldeki şişkin ve işe yaramaz kadroyu tasfiye etmek, yerine de daha iyisi oluşturmak doğrultunda yapılmış bir tekrardır bu... Hayırlı olsun!

Ancak şimdi yazacaklarım acaba hayırlı olma hususundan bir kuşku oluşturabilir mi? Okuyunca siz de bir değerlendirme yapınız. Hatta Trabzonspor başkanı başta olmak üzere ne kadar bu kulübe gönül vermiş varsa, onlar da yapsınlar derim...

Devam edelim. Bir kere göreve getirilen, acaba kaça bilemem, Ersun Yanal bu ciddi kriz yaşanan dönemden Trabzonspor’u nasıl çıkaracak diye düşünürken, yorumcular çeşitli yorumlar yaparken, bir de baktım ki aynı Ersun Yanal Lig TV’de yorumculuğa devam ediyor. Hem de Türkiye sınırları içinde değil, Fransa’nın Paris kentinde... Sonra bu kanala döndüm ve aynı teknik direktörün turnuva bitene kadar, yani en azından 11 Temmuz’a kadar bu işi yürüteceğini öğrendim. Yani Trabzonspor Teknik Direktörü şehirde konuşlanıp, belki de 24 saat uyumadan yemeden içmeden takımının yeni halini belirleme çalışmaları yapmak yerine tutmuş ekran yorumculuğuna devam etmeyi uygun görmüştür. O uygun görmüştür de, Trabzonspor yönetimi buna nasıl rıza göstermiştir.

Şimdi Trabzonspor takımına alınacak yeni oyuncularla kimler temas kuracak. Kimler izleme çalışması yapacak. Yönetim bazı konularda bilgi paylaşmak, ya da danışmak adına Paris’i mi arayacak? Anlaşılır gibi değil... Buradan bakınca Trabzonspor’un geleceği sizce aydınlık mıdır? Bu müstesna Anadolu takımı, acaba bundan böyle figüran olarak kalmaya devam mı edecektir?

Şimdi soruyorum; bir takımın başına teknik adam olarak getirilen bir kişi, tam hazırlık, oyuncu seçme, oyuncu gönderme, oyuncu alma döneminde tutup da ekranlarda yorum mu yapar? Hem de görev yapacağı ilden 4 bin kilometre uzaklıkta...

Dilim varmıyor ama acaba bütün Trabzonsporlulara geçmiş olsun mu desem!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi