Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kraldan çok kralcılar!

Kraldan çok kralcılar!

Ne çekersek “kraldan çok kralcılardan” çekiyoruz! PKK bir canlı bomba eylemi düzenliyor! Onlarca insan canından oluyor, yüzlercesi yaralanıyor!

Yani kelimenin tam anlamıyla bir katliam gerçekleştiriliyor! Katliamın ardından PKK olayı sahipleniyor!

Açıkça, “Ben yaptım” diyor!

Adeta çok güzel bir şey yapmış gibi övünüyor! Ama “kraldan çok kralcılar” sanki bu açıklamaları hiç duymamış gibi konuşuyorlar ve “Katliam yapan PKK değil” diyorlar!

Bu nasıl bir mantıktır?

Yaşanan katliamlarından PKK olayı sahiplenmese, “ben yaptım” demese “kraldan çok kralcılara” belki hak vereceğiz!

Bir bildikleri var ki böyle konuşuyorlar diyeceğiz! Ancak olayın faili karşımıza geçip, “Ben yaptım” derken kraldan çok kralcıların, “Onlar yapmadı” demesi bize oldukça manidar geliyor!

Ve bu tür sahiplenmelerin altında yatan sebebi merak etmeye başlıyoruz! Sahi “kraldan çok kralcılar” PKK’nın bu tür katliamlarını hangi sebeple yok sayıyorlar acaba?

PKK’nın gerek canlı bombalar aracılığı ile yaptığı katliamlar gerekse kazdığı hendekler ve kurduğu barikatlar aracılığı ile neye ve kime hizmet ettiği açıkça ortada değil mi?

Her şey açıkça ortada iken, “Onlar böyle şey yapmaz” diye konuşmanın ne anlamı var? Özellikle de bu tür sahiplenmelerin ana muhalefet partisine mensup vekillerden geliyor olması merakımızı daha bir arttırıyor!

Bir taraftan sanki “onlara karşılarmış” gibi davranırken bir taraftan da bu tür “bağra basmaların” sergilenmesini sağlıklı bir politika olarak görmemiz mümkün değil!

Artık her şey herkesin gözü önünde cereyan ediyor! Eskiden olduğu gibi gerçekleri amuda kaldırarak kamuoyunu yanlış yönlendirmek mümkün değil! Kamuoyu PKK adına yapılan açıklamaları da biliyor, ana muhalefet sözcüleri tarafından yapılan açıklamaları da duyuyor!

Ve “var olan bir şeyi yokmuş” gibi göstermeye çalışanları da yakından tanıyor!

Ana muhalefet sözcüleri neden iktidara gelemediklerini iyi araştırmalılar!

İzledikleri bu politikalar ile halkın güvenini kazanmalarının imkânsızlığı ortada! Bir türlü “tutarlı olamadıkları” için halkın kendilerini iktidara taşımadığını artık görmek zorundalar! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi