Yavuz Dağ

Yavuz Dağ

Tek sorumlu Fatih Hoca ile futbolcular mı?

Tek sorumlu Fatih Hoca ile futbolcular mı?

Türkiye EURO 2016’ya erken veda etti. Ortada bir başarısızlık olduğu kesin. Biz ne ülke olarak, ne de Milli Takım olarak böyle bir sonucu zinhar hak etmiyoruz. Herhalde  dün akşam Milli Takımımızın kaderini belirleyen son grup maçlarını izlemişsinizdir. Düne kadar EURO 2016’ya katılması muhtemel Türkiye dışında üç ülkenin daha milli takımı vardı.

Portekiz-Macaristan maçı erken saatlerde berabere sonuçlandı. Eğer Macaristan kazansaydı Türkiye turnuvalara katılma hakkı elde edecekti. Macaristan tam üç kez öne geçmesine rağmen her seferinde Portekiz beraberlik golünü atmasını bildi. Tabi maç 3-3 bitince de herkesin gözü saat 22’ye çevrildi. Tam 85 dakika her şey Türkiye’nin istediği gibi gidiyordu.

Ama bir anda İrlanda’nın tüm Türkiye’yi hüzne boğan golü geldi. Her iki maçı izleyen birisi olarak açıkça söyleyebilirim…

Ne İrlanda, ne de İsveç millilerimizle boy ölçüşebilecek takımlar değil. Ama nasıl oluyorsa bütün otoriteler tarafından futbol devi olarak kabul edilen İtalya, İrlanda’ya 1-0 mağlup oldu.

Allah aşkına elimizi vicdanımıza koyalım ve soralım: İrlanda ve İsveç Türkiye’nin kaçta kaçı. Oynadıkları futbol, yaptıkları yatırım, taraftarlarının desteği Türkiye ile boy ölçüşebilir mi? Vicdanlı bir muhasebe yaptığımızda her şey ortada.

Zaten söz konusu takımların sözcüleri maçtan önce yaptıkları açıklamada çok fazla şanslarının ve iddialarının olmadığını söylemişti. Taraftarları da o kadar istekli değildi.

Ama sonuç bizim değil onların lehine bitti.

Peki bu sonuçların tek sorumlusu Fatih Terim ve Futbolcular mı?

Asla…

Bu mümkün değil. Başarının da, başarısızlığında pek çok faktörü vardır.

Buradaki başarısızlıkta da bana göre en önemli faktörlerden birisi medyadır.

Bizde başarı ve başarısızlık o kadar abartılıyor ki… Dolayısıyla bu da hem futbolculara hem de hocalarına yansıyor.

Örneğin bu abartı öyle noktalara ulaşıyor ki; neredeyse maç sunucusunun sesini duymamak için televizyonun sesini kapatıp sadece görüntülü izlemek zorunda kalıyorsunuz.

İyi ki de öyle oluyor. Dün son düdük çalana kadar bir spiker diğer maçın sonucunu yanlış söyleyerek milyonlarca insanı Türkiye tur atlamış gibi gösterebiliyor. Gol değil ofsayt olduğunu en son o spiker görebiliyor. Ama abartıya gelince maşallah üzerlerine yok…

Basit bir hareket görgüsüzce abartıldıkça abartılıyor. Futbol bu… İllaki hatalarda olacak göze hoş gelen güzel hareketlerde.

Futbolcular da insan. Maçtan sonra o abartılı haberleri, yorumları, yazıları ve görüntüleri tekrar izliyorlar. İster istemez de etkileniyorlar.

Millileri bu şekilde olumsuz etkilemeye ne hakkımız var. Bir gün göklere çıkartıyoruz. Ertesi gün yerin yedi kat dibine sokuyoruz. Bu normal bir tutum mu Allah aşkına?

Dünkü maçlarda bir ülkenin futbolcusu topuk golü attı, futbol adına son derece klas bir hareket alenen bir şovdu. Ama gidin o ülkenin televizyondaki maç spikerinin yorumu ile medyalarındaki haberlerine bir bakın.

Sıradan bir gelişme olarak sunuluyor orada…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yavuz Dağ Arşivi