M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Namaz Hakkında Beyannâme

Namaz Hakkında Beyannâme

MÜSLÜMAN kesim doğru söyleyenleri gereği gibi desteklemiyor savunmuyor.

Son günlerde namaz konusunda bazı densizler hayli yaygara koparttı, şirretlik etti.

Bu konuda bilinmesi gerekenler şunlardır:

1.         Namaz İslamın beş temel şartından ikincisidir.

2.         Her Müslümanın beş vakit namaz kılması gerekir.

3.         Namazın dosdoğru kılınması gerekir.

4.         Bütün ibadetlerde olduğu gibi namazın da ihlasla, yani Allah rızası için kılınması şarttır. İhlas olmazsa namaz olmaz.

5.         Namazı tahkir eden kafir olur.

6.         Namaz ile alay eden kafir olur.

7.         Kur’anda, üzerinde en fazla durulan amelî ibadet namazdır.

8.         Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) namaza çok önem vermiştir.

9.         Bir hadîs-i şerifte namaz gözümün nurudur buyurmuştur.

10.       Dört râşid Halife hazeratı namaza önem vermişler, kendileri camilerde bizzat imamlık yapmışlar, halka kıldırmışlardır.

11.       Bir Müslüman, namazı terk ederse dinini yıkmış olur.

12.       Müslüman bir toplum namazı terk ederse din bakımından yıkılır. Din bakımından yıkılan toplum, maddî bakımdan güçlü ve zengin olsa bile bütünüyle yıkılır, yerlere serilir.

13.       Hâtemülhülefa Sultan Abdülhamid-i Sâni hazretleri kendisi namaz kılar ve Müslüman halka da kıldırırdı.

14.       Onun zamanında, Osmanlının batıya açılmış penceresi Galatasaray Lisesinde okuyan bütün Müslüman öğrencilerin, beş vakit namazı okulun büyük camiinde resmî imamın ardında cemaatle kılmaları mecburî idi. Bütün medreselerde, liselerde, okullarda, kışlalarda, harp gemilerinde cemaatle namaz kılınırdı.

15.       İslam devletinde bütün Müslümanlar beş vakit namaz kılmakla mükelleftir. Müslümanların namaz kılmak veya kılmamak tercihleri yoktur, mutlaka kılacaklardır.

16.       Ehl-i Kitab tebaaya böyle bir zorlama yapılmaz, Kur’an “Dinde zorlama yoktur” buyurmaktadır. Bu hüküm Müslümanlar için geçerli değildir.

17.       Beş vakit namaz elden gidince din de elden gider.

18.       Namaz, Şeriatın en temel kurumudur.

19.       Şer’î özrü olmayan hür ve mukim erkeklerin farz namazları cemaatle kılmaları üç mezhepte farz, Hanefî fıkhında farza yakın bir yükümlülüktür.

20.       Namaz kılmayan İslamcılar yarım Müslümandır.

21.       Emr-i mâruf nehy-i münker farzının ikinci maddesi namazı emr etmek, terkinden nehy etmektir. (Birincisi tashih-i itikattır.)

22.       Âhir zamanda Mehdi hazretleri zuhur edince, İsa aleyhisselam nüzul edince büyük kanlı yıkıcı dehşetli savaşlar olacak, çok adam kırılacak, sonunda Mehdilik İslam devleti kurulacak, Altın Çağ başlayacaktır.

23.       Mehdi’nin riyasetindeki Altın Çağ’da namaz mecburî olacaktır.

24.       Hazret-i İsa Şam’da nüzul edince namazda Mehdi’ye tâbi olacak, onun ardında namaz kılacaktır.

25.       Allaha iman eden, Resulullaha iman eden, Kur’ana inanan bütün ehl-i Tevhid, ehl-i kıble olmalı ve namaz kılmalıdır.

26.       Müslüman halktan hayır ve hizmet yapmak maksadı ile toplanan paraların yeterli kısmı namaza davet hizmetlerine ayrılmalıdır.

27.       Namaz kılanların nispetinin yüzde 10’a veya 20’ye düşmüş olması, islamî kriterler bakımından büyük bir felakettir.

28.       Namazı terk veya ihmal eden, hafife alan bir İslam toplumu, pişman olup tevbe edip tekrar namaza yönelmezse iflah olmaz, necat bulmaz, tokat üzerine tokat, sille üzerine sille yer.

29.       Bütün ulema, fuqaha, ziyalı, uyanık Müslümanlar, tashih-i itikattan sonra namazın ikamesi (dosdoğru kılınması) için çalışmakla mükelleftir.

30.       Din elden gitmiş, namaz elden gitmiş, Şeriat elden gitmiş, azgınlıklar ayyuka çıkmış… Ve birtakım kuşkonmaz Müslümanlar böyle bir ortamda lüks, şatafatlı, israflı iftar ziyafetleriyle, turistik umrelerle meşgul oluyor. Vah vah!..

31.       Allahın kadîm Kelamı olan Kur’an-ı Azimüşşanda kınanan bir toplum için “Onlar namazı terk ettiler, şehvetlerine uydular” buyrulmaktadır.

32.       Namazla ilgili uyandırma, aydınlatma, nurlandırma, bilgilendirme, davet, tebliğ, irşad hizmetleri; ilmin, hikmetin, yüksek kültürün ışığında ihlasla yapılmalıdır. İhlassız cahiller, şarlatanlar, sahte dindarlar, din sömürücüleri, soytarılar, münafıklar, geri zekalılar, yarı mühtediler bu gibi ulvî hizmetlere asla karıştırılmamalı ve bulaştırılmamalıdır. Çünkü o musibet muzırların bastığı yerde ot bitmez. Onlar bütün kutsal konuları ve hizmetleri kendi süflî menfaatlerine, enelerine alet ederler, mıncıklar ve hizmet yerine hezimete sebep olurlar.

33.       Bütün mü’minlerin tek bir Ümmet yapısı içinde ve çatısı altında toplanmaları ve Ümmetin başında bulunan râşid İmam-ı Kâmile biat ve itaat etmeleri farzdır.

 

(İkinci yazı)

Beyazıt Kitap Fuarı’nda

Perşembeye EHL-İ SÜNNET Kitapları imza günü

Ehl-i sünneti, elimizden geldiği kadar savunmak boynumuza borçtur. Bütün okuryazar Müslümanlar, Ehl-i Sünneti savunan, bid’atleri reddeden kitapları alıp okumalı, aydınlanmalıdır. Önümüzdeki 30 Haziran Perşembe günü saat 16’da Beyazıt Kitap Fuarı BEDİR Yayınevi (147 no.lu) standında, bu konudaki bazı önemli ve faydalı kitapları imzalayacağım. Kitaplarda yüzde elliden fazla indirim yapılmaktadır.

1 EHL-İ SÜNNETİN MÜDAFASI (BERAATÜ’L-EŞ’ARİYYİN). EBU HAMİD BİN MERZUK,

2 SELEF-İ SALİHÎNİN EVLİYAULLAHIN YÜCE AHLAKI HİKMETLİ SÖZLERİ. Yazarı: İMAM ABDÜLVEHHAB ŞARANÎ

3 DİNİ TAMİR DAVASINDA DİN TAHRİPÇİLERİ. Merhum üstad AHMED DAVUDOĞLU’nun mutlaka okunması gereken kitabı.

4 EHL-İ SÜNNETİ MÜDAFAA VE BİD’ATLERİ TENKİD (Makaleler-incelemeler)

28.06.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi