M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Müslümanların Alması Gereken Dersler

Müslümanların Alması Gereken Dersler

Birinci madde: Bütün Müslümanlar, kadın erkek herkes mutlaka kendilerine yetecek derecede ilmihal dersleri alacaktır. Bu bilgilenme ve bilgilendirme farzdır. Öğrenilecek bilgiler Kur’ana, Sünnete, Şeriata uygun olacaktır. Eğitim sonunda çok ciddî imtihan yapılacak, başarılı olanlara belge verilecektir.
İkinci madde: Bütün Müslümanlara İslam ahlakı dersleri verilecektir.
Üçüncü madde: Bütün Müslümanlara Ümmet birliği, din kardeşliği, Müslümanların birbirlerine karşı vazifeleri dersleri verilecektir.
Dördüncü madde: Bütün Müslümanlara Hilafet, İmâmet, zamanın râşid ve meşru halifesine biat ve itaat dersleri verilecektir.
Beşinci madde: Bütün Müslümanlara İslam kimliği dersleri verilecek, İslam medeniyeti ve İslam kültürü anlatılacaktır.
Altıncı madde: Bütün Müslümanlara cinsel konularda iffet öğretilecektir.
Yedinci madde: Bütün Müslümanlara dilini tutma, hayırlı konuşma, şerli konuşmama, az konuşmanın ve sükutun faydaları dersleri verilecektir.
Sekizinci madde: Okul görmüş bütün Müslümanlara güzel, sanatlı, estetik el yazısına sahip olma dersleri (kaligrafi) verilecektir.
Dokuzuncu madde: Bütün Türkiye Müslümanlarına Osmanlıca dersleri verilecektir.
Onuncu madde: Bütün Müslümanlara ihtiyaçlarını çoğaltmama ve israftan kaçınma, orta halli ve mütevazı yaşama dersleri verilecektir.
On birinci madde: Bütün Müslümanlara sağlıklı beslenme, yemek için değil, yaşamak için yeme, İslam tıbbı dersleri verilecektir.
On ikinci madde: Bütün Müslümanlara şu ülkelerin dünya işlerinde niçin düzgün ve başarılı olduklarına dair çok ciddî dersler verilmelidir. AB üyesi olmayan İsviçre ve Norveç… Singapur… Tayvan… Güney Kore… Japonya… Yeni Zelanda… Bu ülkeler Müslüman değil ama ahlakları İslam ahlakına oldukça uygun…
On üçüncü madde: Bütün Müslümanlara kişisel girişimcilik (teşebbüs-ı şahsî) dersleri verilecektir.
On dördüncü madde: Bütün Müslümanlara sanat, güzellik, estetik dersleri verilecek ve üç yüzü bulan millî ve islamî sanatlarımızdan birini iyice öğrenmeleri, eser ve ürün vermeleri sağlanacaktır.
On beşinci madde: Bütün Müslümanlara, Kur’an ve Sünnet kriterleri ışığında, mutluluk dersleri verilecektir.
On altınca madde: Bütün Müslümanlara, dünya vazife ve hizmetlerini yapar olduğu halde âhirete yönelik olma dersleri verilecektir.
On yedinci madde: Bütün Müslümanlara âhir zaman alametleri, âhir zamanda neler yapılması neler yapılmaması gerektiği, âhir zaman fitnelerinden korunma ve bunlara benzer konularda dersler verilmelidir.
On sekizincisi: Bütün Müslümanlara, ilk üç kuşak Müslümanların (Ashab-ı Kiram, Tâbiîn, Tebe-i Tâbiîn) güçlü imanları, yüksek ahlakları, faziletleri, meziyetleri, himmetleri, fedakârlıkları, kerametleri, akıl almaz başarıları, kısa zamanda doğuyu batıyı feth edişleri konusunda ciddî dersler verilecektir.
Bu dersler nasıl verilecektir: 
1. Başlangıçta internetten yararlanılacaktır.
2. Dersleri uzman kişiler verecektir.
3. Ders veren uzman hocalar bu işten ücret almayacak, bir yemek bile yemeyecektir. Allah için yapacaklardır. 
4. Dersler 10 dakikayı geçmeyecektir.
5. Bu halk eğitimi hizmetlerine cemaatçilik, tarikatçılık, hizipçilik, fırkacılık, grupçuluk holiganlıkları, militanlıkları, fanatizmi karıştırılmayacaktır. Allah için, Ümmet çapında yapılacaktır.
6. Bu hizmetler maddî menfaate, benliğe, şahsî prestij ve nüfuza, para toplamaya alet edilmeyecektir.
7. Bu hizmetler için asla zekat toplanmayacaktır.
8. İşin başında yedi kişilik bir aqiller heyeti bulunacaktır. 
9. Bu heyetin üyeleri maaş ve ücret almayacak, politikanın üzerinde ve dışında kalacaktır.
10. Bütün insî ve cinnî şeytanların, bütün kafirlerin ve müşriklerin böyle hayırlı bir işi baltalamak isteyeceklerinde şüphe yoktur. Onlara karşı, gereken bütün tedbirler alınacaktır. 
11. Bu hizmetlere hiçbir arivist, geri zekalı, soytarı, sahtekar, hafif akıllı, hınzır deli, parayı din ve iman gibi seven, dengesiz kimse karıştırılmayacaktır.
12. Bu hizmetlerin idaresini ellerine geçirmek isteyen istismarcılara ve sömürücülere fırsat ve imkan verilmeyecektir.
13. Âqiller heyeti lüks ve israflı hayat sürmeyecek, onların faziletlerini, düşmanlarının insaflıları bile takdir ve tasdik edecektir.
(Not: Bendeniz âqiller Heyeti uygun görürse katiplik edebilir, plan ve proje taslağı sunabilir, denetim ve özeleştiri işlerinde çalışabilirim.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi