D.Mehmet Doğan

D.Mehmet Doğan

Akıncı’yı, Mürted Yapmak?

Akıncı’yı, Mürted Yapmak?

16 Temmuz darbesinin karargâhı Ankara’da Akıncı Hava Üssü imiş. Ankaralılar “Akıncı” diye bir mevkiden neredeyse haberdar değildirler. Orası “Mürted” olarak bilinir.

Neden “Mürted”dir?

Ankara tarihi ile biraz uğraşmış olmama rağmen hiç bir yerde tatminkâr bilgiye rastlayamadım.  Mürted, malûm, “irtidad eden” demek, yani dinden dönen, Müslümanlıktan çıkan! Müslüman görünmek, Müslümanlığımızı garanti eder mi?  Kimin sırrın kim bile çün erilmez bu hâle Yarın anda bell’ola müslüman mürtedimiz Koca Yunus, kim Müslüman kim mürted yarın belli olur diyor.

Yarın, yani kıyamette! Ziya Paşa’mıza kulak verelim: Ümmid-i vefa eyleme her şahs-ı dagalde Çok hacıların çıktı haçı zir-i bagalde Fesatcılarda vefa ümid etme, birçok hacının koltuğunun altında haç çıktı! Halkın kararlı tavrı ile püskürtülen darbe teşebbüsünün az buz bir şey olmadığı, yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Her şey inceden inceye hesaplanmış. Sırf darbeye şu veya bu ölçüde karıştıkları için tutuklanan üst rütbeli askerlerin sayısı işin boyutu ve vehameti hakkında fikir veriyor. 

Ankara’nın batı bölgelerinde oturanlar darbe gecesi üzerlerinden geçen alçaktan uçan tayyarelerin çetelesini tutmakta güçlük çekmişlerdir. Belki birkaç uçaktır, ama dönüp dönüp gelmişler, Meclis başta olmak üzere kritik kurumlara saldırmışlardır. Uçaklar bir taraftan helikopterler diğer taraftan saldırı üstüne saldırı yapmış, Meclis başta olmak üzere bazı binalarda ciddi hasara yol açmışlardır. 

Darbeciler Meclis’i hiç sevmez. Türkiye’de Meclis her şeye rağmen milli iradenin tecelligahıdır. Seçim sistemi şöyledir böyledir, lider sultası adayların belirlenmesinde çok etkilidir, bir sürü husus üzerinde durulabilir. Fakat yine de Türkiye’de serbest seçimler yapılmakta, Meclis’te seçilmiş vekillerle yasama vazifesini yerine getirmektedir.  Meclis’i hedef almayan bir darbe teşebbüsü olabilir mi?  Darbecilerin ağzından çıkan ilk laf Meclis’in feshedildiğidir! Meclis feshedilince onun hükümeti de hükümsüz kılınır.  Kanun yapmak darbecilerin tekeline geçer, hükümeti de onlar teşkil ederler.  Biz bu filmi defalarca seyrettik. Feshedilen Meclis’in çok sayıda milletvekilinin düzmece mahkemelerde yargılanıp cezalandırıldığını, Meclis’in içinden çıkan hükümetin başkanının ve kabine üyelerinin daha ağır muamelelere maruz kaldığını biz biliyoruz bizden sonrakiler de kitaplardan okuyorlar.  Milli iradeyi iptal etmek darbecilerin ilk ve esaslı işidir. Milletin iradesi ortadan kaldırılınca bu yavruların iradesi millet iradesinin yerine geçer. 

Düşünsenize, o bomba yüklü F-16 uçakları ‘öyle babasının arabasını çalıp kontağı çevirip kaçan çocuk’ misali kalkmaz. Arkasında uçakları hazırlayanlar silahları yükleyenler vardır. Hava Kuvvetleri Komutanı düğüne gitti diye sadece bir Şura üyesi olan generalin emri ile bu hareketlilik sağlanamaz. Daha da büyük bir koordinasyon gerekir. Aynı şekilde helikopterler. Bu hazırlıkta görev yapanlara ne denildi, nasıl bunlar olabildi bakmak lazım en basitinden. İş sandığımızdan karışık olabilir. Yabancı servis dahline bile bakmak gerekiyor. Bu bildiride; darbecilerin üretmeye çalıştıkları iki kamp ortaya çıkıyor. Bildirinin içeriğinde darbeye destek vermesi istenen kampla, o kampın karşısında tanımlanan diğer kamp var. Burada, iki kamp arasında sokakta çıkacak kıvılcımın, hiç bir gücün durduramayacağı bir iç savaş potansiyelini barındırdığını görmek gerekiyor. Bir de darbecilerin peşine takılan halkla, darbe karşıtı halk arasında ortaya çıkması mukadder olan olası bir çatışmanın Türkiye’nin sonunu getireceğini!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
D.Mehmet Doğan Arşivi