Kemal Belgin

Kemal Belgin

Yahu bu ne biçim iş

Yahu bu ne biçim iş

Gazeteler ve ekranlar bas bas bağırmaya başladılar. Diyorlardı ki,” Monaco, Fenerbahçe maçı için İstanbul’daki maça gelmemek ve maçın bir başka ülkeye alınması için UEFA’ya başvurdu. Eh, ortam da malum olduğuna göre bu habere inanmamak mümkün müydü onlar için Tabii ki hayır! Neyse UEFA önceki gün Monaco’nun böyle bir başvurusu olmadığını açıkladı. Devamla da Fenerbahçe Kulübü yaptığı açıklama ile Monacolu yöneticilerin bu hafta sonuna doğru İstanbul’a gelerek rutin görüşmeleri yapacaklarını açıkladı. Yani otel yeri tespiti falan gibi...

Bu konu ile ilgili bitti mi Hayır! Benim ülkemin, içinde bulunmayanları tenzih ederim, benim spor medyam acaba Monaco’nun Fransa’daki yerini bilmiyorlar mıydı Monaco, daha dün bir kamyonun insanları hep lastiklerinin altına alıp, hem de kurşunladığı yerin Monaco’ya olan uzaklığını biliyorlar mıydı Yani Nice’ten söz ediyorum. Yarın oradaki maçı izlemeye gidecek basının, hangi hava limanına ineceği de mi bilinmiyordu Yani Nice hava alanı ile Monaco’da kalacağınız herhangi bir otel arası vasıta ile kaç dakikadır biliyor musunuz Ben en son 90’lı yılların ortalarında gitmiştim. Hafızam beni yanıltmıyorsa, 20 dakika falan kadardır. Yani Saraçoğlu Stadı’ndan en fazla Bostancı kadar... Ne yani, o buraya gelmeyecek, ben 80 küsur kişinin katledildiği oraya gidip oynayacağım.

Neyse, mesele kapanmıştır. Bir daha da bilmedik konularda, hele hele böyle uluslararası ilişkileri zedeleyecek durumlarda toplara girmeyiniz lütfen!

Gelelim Pereira’ya... Ekranlardan düşen haberlere göre, Portekizli hoca Monaco maçı için savunmayı dörtlü kuracakmış. Bence en doğrusunu yapar da... Peki, bu üçlüden çok çabuk çark ediş ne demek Yok yok teknik görüş olarak algılamayın sakın ha! Mehmet Topal bir maç cezalı ya... Yani bu maçta forma giyemeyecek ya... Zaten hafif de sakatlığı var. O zaman dörtlüye geçit olur. Yani içinde Kaijer ve iki yeni stoperden birisi  tandemi oluşturacak, biri de ön libero oynayacak. Böylece aksi bir sonuçta malum kişiden de” O kadar adam aldık, sen onları kenarda oturtuyorsun” fırçası gelmeyecek. Ama özellikle de Volkan Şen’in yokluğu ve de maçın bazı bölümlerinde ihtiyaç duyulacak Alper’in cezası peşin bir talihsizlik gibi görünüyor. Kim bilir bütün bu aksilikleri rağmen tur geçilirse, koca bir sezon için sistem kurgusu da kendiliğinden ortaya çıkar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi