Kemal Belgin

Kemal Belgin

Çok zor değil gibi...

Çok zor değil gibi...

FENERBAHÇE, Monaco’ya karşı ilk maçta 2-1’lik bir galibiyet elde etti. Bir açıdan galibiyet galibiyettir derken, Kadıköy’de atılmış rakip golü için de tehlike sunabilecek durum yorumu yapılabilir. 

Fenerbahçe’nin maça İstanbul’daki onbirle çıkacağını öğrendik. Tabii ki son dakika gelişmeleri bir kenara… Kalede Ertuğrul’un oynaması doğru. Çünkü Fabiano’nun ağzında hâlâ geçirdiği ameliyatın bandajları var. 3-5-2 ile çıkılacak. Yani üç yabancı ve deneyimli stoper ortadaki üçlü... Kenarlarda Wiel ile Hasan Ali olacak... Ortada Sousa, Ozan ve Salih... Önde de Fernandao ve Emenike... Bu kurgu, her ne kadar üçlü savunma risk taşıyorsa da, rövanşta işe yarayabilir. Çünkü Monaco takımının defansı geniş alana yayıldığı zaman çabuk devriliyor. Bunun için de Fenerbahçe geride oluşacak beşlisine, ortadaki üçlüsünü de yakın oynatarak Monaco’nun fazlaca öne çıkmasına çanak tutmalıdır. Çünkü Monaco takımı öne fazla adamla çıksa da teknik direktörünün fazlaca siyaha boyadığı ekibinde sadece sol ayaklı bir oyuncu var adam eksiltebilen. Ona da büyük ihtimalle Ozan yakın oynayarak hücum girişimlerini arızaya uğratır. Bu maç tam da uzun toplarla Emenike’nin maçı olur. Ya da kısmen rakip alana yerleşildiğinde Fernandao’yu duvar olarak kullanıp arka kenarlardan sarkmak da başkaca bir hücum girişimi olarak sunulabilir. Wiel ve Hasan Ali’nin çok ekonomik kullanılması gereği de var. Böylece hem savunmada, hem de hücumda kenarlar olumlu kullanılır.

Arkadaki üç stoperin özellikle ortadan gelebilecek hücumlara karşı ofsayda çok dikkat etmeleri gerekiyor. Kademe üçlüde zordur. Oralar zamanında yetişmeleri halinde Wiel ve Hasan Ali’nin işidir. Kjaer, Skartel ve Neusttatter acaba bu kademe işinde ne kadar çalıştılar, bilinmez. Adama hamlelerin en fazla birebir ve arkada bir olarak gerçekleşmesi gerekir. Yan toplardaki, Monaco bu işte sadece kendi sağından etkili geliyor, maç da Monaco’da oynanacağına göre kademe ve adam alma paylaşımında hata görülmemelidir.  

Şöyle bir genel bakış daha atarsak, ilk maçtaki skor hiç de azımsanacak olmamalıdır. Yeter ki, üçlü savunma temelli oyun Emenike’ye uzun toplu kurgulanabilsin. Bu olursa, yukarıda da değindiğim gibi rakipte Emenike’nin fizik gücüne ve süratine engel olacak oyuncu göremedik. Tabii ki burada iş başta Salih olmak üzere topla buluşan oyuncuların kafalarını çabuk kaldırıp Emenike’yi depara kaldırmaları da rakibin soluğunu kesecek golün gelmesi demektir.

Son cümleler... Van Persie ağabey yine sakat... Bu maçta da kafilede yok. Senede 5,5 milyona avro alan oyuncu takımın hangi maçında sahada olacak ki Pardon; Barcelona istiyor ya... Yahu spor basını biraz dengeli at da en azından çoluk çocuk biraz inansın... Hoş onların da gırgırına geldiniz ya...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi