Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Başdanışmanın bile!

Başdanışmanın bile!

Allah insana ne verirse versin ama mutlaka “hayırlısını” versin! Elbette “her şeyin hayırlısı” işe yarar! Başdanışmanın bile! Hayırsız ise başa dert olur!

Siz oturur “iğne ile kuyu” kazarsınız, hoyrat biri gelir onu siler süpürür!

Onca emek boşa gider!

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partileri ile güzel bir diyalog kurma yolunu tercih etti! İyi de etti! İki parti yerine bütün partiler ile diyalog yolunu tercih etse kuşkusuz çok daha güzel olurdu!

Ortamı germe yerine yumuşatmaya çalışma elbette isabetli bir yaklaşım! Ama gel gör ki bu isabetli adımı idrak edemeyenler arasında “başdanışman” sıfatlı kişiler de var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir açılım başlatırken onlar hâlâ geçmişin kısır politikalarını sürdürüyor ve muhalefet partilerine akılları sıra göndermelerde bulunuyorlar!

Bu işten en büyük rahatsızlığı duyanların başında da Cumhurbaşkanı Erdoğan var! Hemen duruma müdahale edip başdanışmanını arıyor ve rivayete göre azarlayarak derhal özür dilemesini istiyor!

Başdanışman da bu ikaz üzerine hemen muhataplarından “özür dileyerek” vaziyeti idare etmeye çabalıyor!

Bu başdanışmanın kırdığı ilk pot değil! Daha önce de benzer bir çıkışta bulunmuş ve yine Cumhurbaşkanı’ndan gereken ikazı almıştı! Yanılmıyorsak İncirlik Üssü ile ilgili bir açıklaması vardı!

Bu öylesine bir başdanışman ki danışmanı olduğu kişinin yapmak istediklerinin farkında bile değil!

Askeri okulların kapatılması söz konusu iken yaptığı açıklamalar ile bu okulların müfredat programlarının değiştirileceğini söyleyip geziyordu!

Sanırız başdanışman sıfatı verilince kendisine bir şey sorulacağını ve ona göre hareket edileceğini sanmış ama gerçek hayat öyle değil!

Kimsenin O’nun aklına ihtiyacı yok!

Çünkü O’nun aklı danışmanlığını yaptığı makamın aklı yanında çok küçük kalıyor! Bu gerçeği idrak edip ona göre konuşma yapacağına danışmanlığını yaptığı kişilere akıl vermeye kalkınca ikide bir ikaz alma durumunda kalıyor!

İşin ilginç yanı iki de bir ikaz alması ve kendisinin siyasetçi değil memur olduğunun hatırlatılması bile ayıkmasına vesile olmuyor! O bildiğini okumayı sürdürüyor! Evet, Allah ne verirse hayırlısını versin! Başdanışmanın bile!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi