Kemal Belgin

Kemal Belgin

Cavanda, Sosa Ve çirkin politika!

Cavanda, Sosa Ve çirkin politika!

ÖNCE hangisinden başlayayım ki... Hadi “Çirkin politikadan” başlayalım. Çünkü işin içine politika neden girdi diye merak etmişsinizdir.
 
Değerli okurlar; gazetelerin manşetlerini iki gündür süsleyen, daha doğrusu çokça kirleten, tabii ki manşeti atan değil, ona sebep olandır kirleten, Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira’nın yardımcılarının tamamımın görevden alınışı haberidir. Yani şu denmek istenmektedir, şayet haber doğru ise, “Biz size mangırı kaptırmamak için dolaylı yoldan gidin” diyoruz. Tekrar ediyorum şayet haberler doğru ise... Ama onca gazete hepsi birden mi yalan yazıyor... Neyse, ben bu satırları yazarken Fenerbahçe idmanından gelen haberlere göre Portekizlinin vatandaşı olan yardımcıları idmana çıkmışlar. Nasıl mı Sanırım ya tebligat almadılar ya da mangırı alana kadar buradayız mesajı verdiler. Hatta öylesine haberler çıktı ki, Pereira’nın nasılsa razı olmaz anlayışı ile Türk yardımcılarının bile belli olduğu şeklinde... Bekleyip göreceğiz. Ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz kuralından hareketle Fenerbahçe’nin başına bir başka teknik adam gelecek ve mangırlar bu defa da Portekiz bütçesine katkıda bulunulacak. Ama şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Şayet o yerliler haberi doğruysa, vah ki vah!
 
***
Galatasaray Cavanda’yı aldı. Hangi Cavanda mı Trabzonspor takımında sık sık yedeğe düşen, gözlediğim kadarıyla bir tane doğru dürüst maçı olmayan siyahı oyuncu. Gelen haberlere göre teknik direktör Riekering istemiş. Ne görüş ama! Adam şaşırmıştır. Demiştir ki, “Yahu beni neredeyse küme düşme hattına inen takımdan göndermeye uğraştılar. ama gelin gör ki şampiyonluğa oynayan bir büyük kaptı. Bu Türkiye harika bir ülke be...” Şayet böyle düşünmüşse yüzde yüz katılırım. Zaten başka bir yorum da yapılamaz. Sonunda ne mi olur Yine Sabri reis çıkar formayı giyer... Daha daha sonra mı Elde bir mal fazlası daha bulunur. hepsi bu...
 
***
Sosa özür dileyip Beşiktaş’a dönmüş. Yine gelen haberlere göre de idmanlara başlamış. Sanırım pek yakında da takıma girer ve de Tolgay makası yer... Ya da ön kenarlardan birinde kenar oyun kurucu olarak yer alır, ama kim makası yer sizce Bir kere kesin Kerim Frei olur bu... Neyse, Şenol Güneş gibi prensip sahibi, futboldaki eğitim ustalığının yanı sıra sınıf öğretmeni de olan şahıs bu gelişmeye nasıl bakar onu bilemem... Yarın Temmuz-Ağustos kavurucu sıcaklarında idman yapan, hazırlık maçlarında formasını sırılsıklam yapanlar ne der. Bir de bu vardır... Sosa beyin hanımı acaba nasıl bir ev isterler ki, tam güvende olsunlar... Yoksa Bizans surları gibi bir çevirme yapalım evlerine... Hadi yahu! Biz Amerika’ya, Almanya’ya gider yaparken, Sosa’ya nasıl teslim oluruz
***
 
Bu transfer döneminde Trabzonspor’un alışlarını zor takip eder olduk. Taaa ABD’ye kadar uzantılar. Acaba ellerinde şu anda kaç yabancı, daha doğru bir bakışla toplam kaç oyuncu bulunmaktadır. İster misiniz sonunda dünyanın hiç bir yerinde bulunmayan bir “Futbolcu huzurevi” açılsın Trabzon’da... Ama şunu açıklıkla ifade edeyim ki, bu son zardır. Bunun arkasında elle tutulur bir başarı olmazsa, artık dördüncü büyük tabiri kullanmakta zorlanırız.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi