Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Çağdaş Türk gençleri

Çağdaş Türk gençleri

Kendilerini çağdaş kesimin temsili figürleri olarak gören genç bir kesim var. Bu çocuklara çağdaşlığın ne anlama geldiğini sorduğunuzda, verilen cevaplar bellidir. Onlara göre Çağdaşlık batı kültürünün hamiliğini yapmak, bir batılı gibi düşünmek bir batılı gibi yaşamaktır.

Çağdaş Türk genci, sinemaya, tiyatroya, konserlere gider ama asla camiye gitmez.

Arkadaşları ile kafede buluşur, eğlenir ama ilim meclislerinden uzaktır.

Harçlığını biriktirir yurt dışına seyahate çıkar fakat hayır hasenat yapmayı ahmaklık olarak görür.

Çağdaş Türk genci boş vakitlerinde alış veriş yapar, müzik dinler fakat büyük sözü dinlemez.

Giyim kuşamı ile Batının kültürünü taklit eder, İslam’ın öngördüğü yaşam tarzını ise anti çağdaş bir görüntü olarak tanımlar.

Kadın erkek ilişkilerinde belirlenmiş bir sınırı yoktur, içinden geldiği gibi aklının estiği gibi davranır.

Çağdaş genç ahlakı değerlerin kendisini çağların gerisine taşıyabileceğine inanır ve kendini geri çeker.

Putlaştırdığı kimseleri ikon haline getirir, onların hayatlarını en ufak teferruatına kadar bilir fakat Hz. Peygamberi tanımaz.

Çağdaş Türk gencinin en büyük korkusu geçmişe dönmektir, geçmiş ona göre çağdışıdır, batı tarzı yaşama aykırıdır. Oysa toplumlar köklerine bağlı kalarak kültürlerini sürdürebilirler. Fakat nedense çağdaş gençlerimiz geçmişlerinden utanırlar, camiye giden yaşlılardan utanırlar, saf Anadolu insanından utanırlar, İslami yaşantıları ile öne çıkan kadın ya da erkeklerden utanırlar. Onlar batının bizim kucağımızda büyüttüğü beslemelerdir. Bu topraklarda doğup büyümüşlerdir fakat inanç ve kültürel bağlarından kopuk ve tarihleriyle kavgalıdırlar. Yani köksüz bir ağaç gibidirler. Batı kaynaklı kitapları okurlar, yabancı dizileri hiç kaçırmazlar, yabancı artistleri yakınları gibi tanırlar. İçki içer eğlenirler, gayri meşru ilişkileri çağdaş olmakla ilişkilendirir ve sokak ortasında akla hayale gelmeyecek görüntüler sergilerler. Fakat geleceğe dair hayalleri yoktur. Bu çocukları kirli emellerine kurban eden anne babalar ise onların işlediği cürümlere ortak olurlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi