M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Zâfiyetlerimiz

Zâfiyetlerimiz

ŞU son 15 Temmuz darbesinde İSTİHBARAT zafiyetimiz meydana çıktı. Bunu kim inkar edebilir

Zafiyetimiz sadece istihbarat konusunda mı.. Hayır, A’dan Z’ye kadar her konuda vahim zafiyetlerimiz var. Bazılarını sayayım:

EĞİTİM ve OKUL zafiyeti: Hem kendi millî kimliğimize, hem de çağın kültürüne uygun güçlü eğitimimiz ve vasıflı okullarımız yok.

LİSAN zafiyeti: Üç yüz kelimelik günlük çarşı pazar iletişim Türkçesiyle düşünmeye çalışıyoruz ve tabiî ki, doğru dürüst düşünemiyoruz. Lise mezunları zengin engin edebî Türkçe öğrenemiyor.

HUKUK ve YARGIDA zafiyet: Yeni Ceza Kanunu toplumu, yeni Medenî Kanun aileyi yıktı. Bugünkü hukuk sistemi bizim sosyal ve kültürel yapımıza uygun değil.

İÇ BARIŞ zafiyeti: Türkler Kürtler, Sünnîler Alevîler, Dindarlar Laikler, Şunlar Bunlar, çeşitlilikler arasında; birlikte barış içinde yaşama niyeti konusunda ürkütücü bir zafiyet ve kopukluk var.

TARIM ve HAYVANCILIKTA zafiyet: Yakın zamana kadar dünyanın sayılı tahıl ambarlarından biri olan Türkiye şu anda ekmeklik buğdayının büyük kısmını dışarıdan getirtmek zorunda. Hayvancılığımız can çekişiyor.

AHLAK ve FAZİLET zafiyeti: Ahlaksızlık, rezillik, terbiyesizlik, edepsizlik, densizlik, müstehcen yayınlar, her türlü azgınlık, fısk fücur, rüşvet, içki, kumar, uyuşturucu kullanımı, haram yeme, vatan hainliği, din sömürücülüğü, hayâsızlık korkunç ve dehşet verici boyutlara ulaşmış.

DİNÎ konulardaki zafiyetlerimiz: On milyonlarca Müslüman İslam’ı doğru bilmiyor ve doğru olarak hayata uygulamıyor.

KÜLTÜR zafiyeti: Kültür seviyemiz çok düşük ve güdük.

MİMARLIK ve ŞEHİRCİLİK zafiyeti: Şehirlerimizin, binalarımızın hemen hepsi berbat vaziyette.

ŞEFFAFLIK ve TEMİZLİK zafiyeti: Bu konuda her yıl yapılan uluslararası ciddî ankette, notumuz 100 üzerinden 42’dir. Buna zafiyet denmez de ne denir

SANAT, ESTETİK, GÜZELLİK zafiyeti: Bu konuda dökülüyoruz. Rüküşlük, kitsch kültürü, zevksizlik, görgüsüzlük, çirkinlik selleri altında kaldık.

BEYİN zafiyeti: Beyinler daraldıkça beyinsizlik her tarafı istilâ etti.

İDEOLOJİK zafiyetler: Bir kısmımız, ilerlememize, yücelmemize, kurtulmamıza engel olan, ayaklarımızı köstekleyen, ufuklarımızı daraltan birtakım fosil ideolojilerin, …izm’lerin bağımlısı ve kurbanı olmuş durumda.

GÜVENLİK zafiyeti: Bunca terör, trafik suçu, âsâyişsizlik, görünür görünmez kaza ve belalar içinde güvenli ve huzurlu bir hayat sürdüğümüzü iddia edebilir miyiz

GÖRGÜ zafiyeti: Görgüsüzlük, kabalık, nezaketsizlik, hoyratlık, vicdansızlık, kırıcılık dökücülük, mürüvvetsizlik, arsızlık, şımarıklık, soytarılık, şarlatanlık yaygın hale gelmiş.

HAYSİYET zaafı: Yorum yapmayacağım.

**

Bunca zafiyetle bu devlet, bu ülke, bu halk nasıl ayakta durmuş ve hâlâ duruyor

(İkinci yazı)

Başı Açık Cemaat

CUMA namazını Haliç kenarındaki Gül camiinde kıldım. İmam hutbeyi güzel okudu, kıraati de güzeldi. Müezzin de güzel ezan okudu, sesi müsaitti, musiki kültürüne sahip olduğu anlaşılıyordu.

Cami dolmamıştı.

Birkaç kişi dışında cemaatin başında takke yoktu. Erkeklerin başlarında bir serpuş bulunduğu halde namaz kılmaları edeb ve sünnettir. Edebi ve sünneti terk etmek Müslümana yakışmaz.

Başı açık namaz taraftarları, dinin içine boşaltmak isteyen light ve ılımlı İslamcılardır.

Diyanet’in cami cemaatine “Muhterem kardeşlerimiz, namaz kılarken başınıza güzel bir takke geçirmeniz gerekir” diye nasihatte bulunmamasını çok yadırgıyorum.

Lütfen internetten /China muslims eid prayer/ kelimeleriyle arayınız ve görsellere bakınız. Çin camilerini dolduran binlerce Müslüman içinde başı açık kimse göremeyeceksiniz.

Müslümanları fıkıhtan, sünnetten, edepten uzaklaştırmak isteyen kötü niyetli bid’atçileri bir kere daha protesto ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi