Trabzon’u tutabilene aşk olsun!..

Trabzon’u tutabilene aşk olsun!..

Trabzonspor bu haftaki galibiyetini de Konya’da aldı.. Ligin diri takımlarından Konyaspor’u heyecanlı bir maçın sonunda 3-2 yenmesini bildi.. Ve ligi bu hafta da lider tamamladı..
Evet, Trabzonspor o eski efsane günlerine dönmeye sanki yemin etmiş.. Takım oyuncuları cansiperâne oynuyorlar.. Forvette gol kovalayan Gökhan Ünal bile bir bakıyorsunuz kalesinden top çıkarıyor!..
Fenerbahçe’de oynarken vasatı bir türlü aşamayan Serkan Balcı bile kıvama girdi.. Trabzon’un attığı 3 golün pasını veren isim oldu Serkan!..
Trabzonspor’un sprinter forvetlerinden Umut, takıma Gökhan Ünal’ın montesinden sonra rahatladı ve golleri sıralamaya başladı..
Nitekim, Konya’daki maçta perdeyi açan isim oldu Umut Bulut..
Gelelim madalyonun ters yüzüne..
Yani Konyaspor’a..
Açık ve net konuşmak gerekirse Trabzonspor için nasıl övücü sözler kullanıyorsam Konyaspor’a da acıdığımı belirtmeliyim..
Aslında futbolun adaleti olsaydı bu müsabakanın en azından berabere bitmesi gerekirdi.. Bakmayın Konyaspor’un maçı mağlup bitirdiğine.. 0nlar da maçı en az Trabzonspor kadar hak ettiler..
Maçta ilk golü kalesinde gören takım Konyaspor’du.. Ardından Veysel’le iki gol bulan taraf yine Konya takımıydı.. Direklerden dönen yine Konya’nın toplarıydı.. Bir ara Trabzonspor oyundan kopar gibi oldu, ancak ilk devrenin bitişi imdadına yetişti Trabzonspor’un!..
İkinci yarıda da Konyaspor’un üstünlüğü vardı..
Erdal’ın, Da Silva’nın, Veysel’in ataklarını önlemekte zorlanıyordu Trabzonspor.. Hele, Veysel’in attığı bir kafa şutu vardı ki, top gitti Trabzon yan direğinden döndü.. Ve akabinde yapılan Trabzon atağında İsaac’la beraberliği yakaladı Trabzonspor!.. Eğer Veysel’in kafası direkten dönmese maç Konya lehine 3-1 olacak.. Belki de Trabzon o dakikadan sonra pes edecek.. Futbolun cilvesi böyle..
Beraberlikten birkaç dakika sonra İsaac’tan bir gol daha..
Ve Trabzonspor gitti denilen maçı kurtaran takım oldu..
Tabii burada dikkat edilmesi gereken şey şu; tecrübeli taraf olmak önemli.. Trabzon bir ara dağılır gibi olsa da futbolcularının deneyimli olması toparlanmasına sebep oldu.. Song olsun, Egemen olsun, Gökhan, Serkan, Hüseyin, maça her an ağırlıklarını koyabilen isimler..
Ve koydular da..
¥
Ligin dinamik takımlarından biri de Gaziantepspor!..
Bu sezon lige iyi bir başlangıç yapan Nurullah Sağlam’ın Kırmızı-Siyahlı ekibi bu defa da, ligin, futbolu zevk veren bir başka takımı Antalyaspor’u yendi.. Hem de Antalya’da..
Hem de 4-1 gibi açık bir skorla..
Bilardo gibi gollere imza attılar..
Zurita, Tabata, Mehmet Yozgatlı, Mehmet Polat, Emrah, Murat Ceylan, az buz futbolcular değiller..
Nitekim, bu futbolcuların maça ağırlıklarını koymaları neticesinde de Antalya maçı kazanıldı..
Görünen o ki, Gaziantepspor bu sezon sert esecek..
¥
0yunu göze hoş gelen bir başka ekip de Aykut Kocaman’ın takımı Ankaraspor!..
Aykut, futbol oynadığı yıllardaki oyun karakterini takımına aşılamış görünüyor.. Bu hafta ligin terminatör ekiplerinden Sivasspor’u 2-0 gibi net bir skorla geçmeleri önemliydi..
Zaten Bülent Uygun’un da verdiği demeçte, “Sezar’ın hakkını Sezar’a” veriyor.. “Maç bizim hakkımız değildi” diyor ve devam ediyor; “Kazansaydık üzülürdüm!..”
Böylece Ankara takımının kendilerinden üstün oynadığını da ikrar ediyor Bülent Hoca!.. Bülent Uygun’a da bu yakışır zaten!..
Hep söylediğimizi bir kere daha dillendirelim;
Bu takımların adedi artsın!..
Artsın ki, ligimiz iki-üç takımın sultasından kurtulsun!..
6-7 takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği bir lig düşünün!..
Nasılda keyifli geçer değil mi?..
İnşallah o günler de gelir.. Bekliyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi