Aziz Üstel

Aziz Üstel

Galatasaray’ın geleceği parlak

Galatasaray’ın geleceği parlak

Galatasaray yönetimi bazı gerçekleri yavaş yavaş görmeye başladı. İlk olarak Bruma ile sözleşme imzalanacak. Yıllık alacağı ücret 1.9 milyon euroya çıkacak. Serbest kalmasıysa 20 milyon euro bonservis bedeli karşılığında olacak. Sözleşme de 4 yıllık yapılacak. Devre arasında sözleşme imzalanacak. 

Galatasaray bu tür bir sözleşmeyi Tolga Ciğerci ile de yapmak istiyor. Sneijder ile de sözleşme 2 yıl uzatılacak. Galatasaray bunları yaparken takımın en az 2 yılını güvence altına almak istiyor. Daha önce Ribery konusunda canı yanan Galatasaray, futbolcu ödemelerini aksatmıyor, verilen bütün sözler yerine getiriliyor. 

Ocak ayında Hamit ile yollar ayırlacak. Hamit’in son Rize maçında oyuna girmeyince yaptıkları kolay kolay affedilecek şeyler değil. Gaylatasaray’ın böyle bağırıp çağıran, her şeye itiraz eden ve sahaya her çıkığında sakatlanan bir oyuncuya ihtiyacı yok. 

Sarı-Kırmızılılar Podolski ve Cavanda’nın takıma katılmasıyla ideal kadrosuna kavuşacaktır. Bu arad De Jong’un hazır olduğunda Selçuk’un yerini alacağını söylemek pek yanlış olmaz. Ancak Selçuk son Rize maçında oynadığı futbolunu daha da geliştirirse formayı kolay kolay bırakmaz. Galatasaray ilk 4 maçını ligin pek de güçlü olmayan takımlarıyla oynadı. Beşiktaş maçı takımın gücünü, Riekerink’in başarı ya da başarısızlığını bir nebze olsun gözler önüne serecektir. 

Galatasaray’ın savunması tahmin edildiği gibi başlarda açık vermeyi sürdürüyor. Semih’in eski formundan çok uzak oluşu, Serdar Aziz’in sakatlığı savunma kurgusunu bir türlü oturtamıyor. Serdar Aziz’in sakatlığının geçmesiyle de sorun bitmiyor. Galatasaray’ın devre arasında çok iyi bir stoper alması şart. O bölgede güvenilebilecek tek isim şu anda Hakan Balta. 

Bu arada Galatasaraylılar Eren Derdiyok’un sakatlanmaması için dua ediyor. 

Sigthorsson’un ne zaman hazır olacağı, hazır olduğunda da ne kadar yararlı olabileceği soru işartleri. Onun için Galatasaray tek forvetine gözü gibi bakmak zorunda .

Sarı-Kırmızılılar’ın iyi bir kadrosu var. Ancak bu kadro şampiyonluğa yeter mi? Dahası Muslera, Bruma ve Eren gibi kilit isimlerden birinin sakatlanması durumunda Cim-Bom’un işi çok zorlaşacaktır. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi