Aziz Üstel

Aziz Üstel

Yazık oldu Galatasaray’a

Yazık oldu Galatasaray’a

Galatasaray sezonun ilk derbisinde ilk yarıda oynadığı futbolla parmak ısırttı. Ama ikinci devredeki oyunuyla bana göre sınıfta kaldı. Sarı-Kırmızılılar özellikle ilk yarıda Beşiktaş’a karşı rakibinin mabedinde o kadar akıllı oynadı ki, Beşiktaş zaman zaman atak görünürken, Galatasaray oyunu istediği gibi yönlendirdi. Tempoyu yükseltip, düşürdü.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink, son üç maçtır bozmadığı 11’i, Beşiktaş’a karşı da sahaya aynen sürdü. Bu 11 o kadar iştahlıydı ki, savunmada ilk 45’te hatasız oynadı. Rakibine sadece bir pozisyon verdi. Orta alanda Tolga bu maçta da basmadık yer bırakmadı. Sneijder, Bruma ve Yasin de arı gibi çalışanlar arasındaydı. Carole da onlara ayak uydurdu.

8. dakikada Sneijder-Yasin-Eren üçlüsü sahnedeydi. Sneijder kornerden ön direğe nefis bir orta yaptı. Aynı güzellikte Yasin kafayı vurdu. Top direkten döndü. Eren’in takipçiliği Galatasaray’a ilk golü getirdi.

Golden sonra Galatasaray’ın kaçırdığı fırsatlar vardı. Sarı-Kırmızılılar biraz becerikli olsalar, ilk yarıda soyunma odasına 2-0 değil, 3-4 farklı önde gidebilirlerdi. Ama Bruma, Wesley Sneijder ve Yasin Öztekin fırsatları harcadı. İlk yarı 1-0 bitecek denilirken bu defa sahneye Bruma çıktı, 40-45 metre topla gitti, tüm Beşiktaşlılar’ı geçip topu Fabri’nin solundan filelerle buluşturunca Galatasaray soyunma odasına moralli bir şekilde iki farkla önde gitti.

İkinci yarıya Şenol Güneş, Talisca ve Aboubakar’ı alarak başladı. Oğuzhan ile Olcay Şahan’ı kenara çekti. Bu sefer Vodafone Arena’da Kartal esmeye başladı. İlk yarıdaki Galatasaray’ın iştahı, şimdi de Beşiktaş’a geçmişti. Marcelo 73’te duran toptan farkı bire indirdi. 5 dakika sonra Cenk Tosun eşitliği getiren gole imza koydu. Beşiktaş 2-2’den sonra önde yaptığı baskıyı daha da arttırdı ama kendisine galibiyeti getirecek fırsatı da yakalamasına rağmen bir puana razı oldu. Galatasaray ise son dakikada kaçırndığı fırsatla Vodafone Arena’dan tek puana razı olarak ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi