Celâlettin Yünel

Celâlettin Yünel

Bilgili canavarlara ihtiyacımız yok!

Bilgili canavarlara ihtiyacımız yok!

Almanya’da bir Lise Müdürü, her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerine şu mektubu gönderirmiş “Bir toplama kampından sağ kurtulanlardan biriyim. Gözlerim hiçbir insanın görmemesi gereken şeyleri gördü. İyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar, işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler, lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlar. Eğitimden bu nedenle kuşku duyuyorum.Sizlerden isteğim şudur. Öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın. Çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin. Okuma yazma, matematik, çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır.”

***

FETÖ’cü militanlarda burada anlatılan bilgili canavarlar gibi eğitilerek kendi vatandaşlarına saldırdı. Yıllarca acıyarak yardım edilen ve bir noktaya geldiğinde vatandaşın hakkını savunsun diye halk tarafından desteklenen bu caniler kullandıkları son darbe kozuyla gerçek yüzlerini dünyaya gösterdiler.

***

Yeni eğitim yılında hala atama bekleyen Anadolu’nun yiğit evlatları bir umut ders verecekleri günü beklerken Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenler üzerinden oynadığı “ücretli öğretmen”  oyunu öğrencileriyle buluşmayı bekleyen gariban öğretmenleri çökertmektedir. Lise mezunlarının öğretmen yapıldığı ülkemizde hala o devrin öğretmenleri ders vermeye devam ederken atanmayı bekleyen öğretmenler fabrika köşelerinde kendi rızklarını kazanmaya çalışıyor. Artık bir devrin kapatılması gerekirken hala 65 yaş sınırına gelmeyi bekleyen ve adeta oturduğu yerde maaş alan ve gençlerin hayatlarını karartan öğretmenler okullardan temizlenmiyor.

***

Son olarak, Kpss sorularını çalarak atanan öğretmenlerin hala öğretmenlik yaptığı ve kopya için disipline gönderdiği öğrenciler yargılanırken, hiçbir zaman bir düzeni oturtulamayan müfredat ile birlikte eğitilmeden sınavlar için verilen öğretimin ve hayallerine kavuşmak isteyenlerin saatlere sıkıştırıldığı 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum... Vesselâm

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Celâlettin Yünel Arşivi