Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Meşakkatli bir yolculuk

Meşakkatli bir yolculuk

Anne on yıldır hayalini kurduğu bebeğine kavuştuğunda ona sarılmış ve kulağına “seni çok beklemiştim” diye fısıldamıştır. O an yaşadığı ekonomik sorunları, kayınvalidenin dırdırlarını, köyünde bıraktığı hatıralarını, ulaşamadığı düşlerini unutmuş bütün ilgisini oğluna yönlendirmiştir. Anne hayatında kendini ilk defa bu kadar mutlu hissetmiş ve sevincinden bütün yakınlarını arayıp oğlu ile ilgili duygularını paylaşmıştır. Fakat hayat hep sürprizlerle dolu. Karşımıza nerede neyin çıkacağını bilemeyiz. Nitekim anne aynı günün akşamında aldığı haber karşısında donup kalmış, kendini toparlaması epey zaman almıştır. Doktorun söylediğine göre çocuk zihinsel engellidir ve anneyi yorucu bir süreç beklemektedir. Anne neden niçin diye sorarken doktor çoktan odayı terk etmiş ve anne bebeğiyle baş başa kalmıştır. Anne o an her şeyi unutmuş ve kendisini bekleyen meşakkatlerin neler olabileceğini düşünmüştür. Duyguları allak bulmuş hatta oğluna sarılıp hıçkırarak ağlamıştır.

Anne çocuğunun engelli olduğunu öğrendikten sonra uzun süre yardım almış ve bütün yaşamını oğlunun tedavisine ve eğitimine göre düzenlemiştir. Yaşamın ilk beş yılı oldukça yorucu geçmiş, anne oğluyla aynı yaşta olan çocukları gördükçe gizli gizli ağlamış ve dua etmiştir. Oğulun her zaman çocuk kalacağını ve kendisine ihtiyaçlı olacağını fark etmiş, hayallerinin büyük bir kısmını ertelemiştir.

Annenin çevresinde, bu yorucu maratondan yılıp çekileceğini hatta çocuğun bakımını ihmal edebileceğini düşünenler olmuş ve onu test etmeye bile kalkmışlardır. Anne o sıkıntılı günlerde başını önüne eğmiş, oğluna olan sevgisini yeniden gözden geçirmiştir. Fakat sevgisinde hiçbir azalma olmadığını, çocuğu ile birlikte vakit geçirdikçe ve ona emek verdikçe sevgisinin daha da büyüdüğünü görmüş ve ferahlamıştır. Neticede önünde yorucu bir yol vardır ve bu yolu ancak sabır ve sevgi ile yürüyebilecektir. Anne bunu bilmektedir.

Anne önündeki yolun engellerle kaplı olduğunun farkındadır.

O bu yolu yürürken sabır, şefkat, anlayış ve sevgi gibi değerleri geliştiğinin ve acının kendisini olgunlaştırdığın farkındadır. Anne bu yolun kendisini ahiret yurdunda aydınlığa taşıyacağına inanmaktadır. O yüzden çevreden gelen negatif yorumlara acımaklı bakışlara aldırmamaktadır. Anne oğlu ile birlikte bütün engelleri aşabileceğine inanmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi