Kemal Belgin

Kemal Belgin

Yangını bırakın maça bakın!

Yangını bırakın maça bakın!

MİLLİ Takım bu akşam Konya’da zorlu bir sınava çıkacak. Aynı takım bundan önceki son maçında grubun favorisi Hırvatistan’a yenilmeden döndü. Önündeki bu iki Ekim ayı maçı bence gruptan çıkma anahtarı gibi duruyor.

İşte böylesine kritik bir ortamda benim spor medyam ve de onun yanı sıra medyanın diğer branşlarında da bir Arda narası tutturulmuş gidiyor. Ayıp yahu! Aynı teknik adam, yani Fatih Terim, bu Arda altı ay maç yapmamışken onu sahaya ilk on birde sürmedi mi O zaman neden yangın çıkarmadınız; hiç maç oynamamış futbolcu sahaya çıkartılır mı diye... Çünkü günümüz medyası, kimse darılmasın, bazı istisnalar hariç, yangıncı, felaket tellalı ve ortalık karıştırıcıdır. Bu tutumlarıyla tiraj ve reyting kazanacaklarına inananlar aslında ülke sporuna ihanet etmektedirler. Bin kere yazıklar olsun!

Yazının bu bölümüne girerken bizim Ömer Üründül aradı. Ve bana gazetelerde Fatih Terim’in sözleşmesinin satırına kadar manşetlerde yer aldığını söyledi. Bendeniz o saate kadar gazete okumamıştım. Zaten genelde de okumamaya gayret ediyorum. Neyse... Milli maç arifesinde bu olur mu diyeceksiniz değil mi Olur tabii ki... Asıl amaç siyasi ise tabii ki olur. Ben yemem. Terim hoca çok üst makamlarla içli dışlıdır ya... Federasyon başkanı da öyledir ya... İşte buradan bakarsanız milli takımın bazılarının çıkarları sebebiyle içeriden darbelendiğini rahatça görürsünüz. Ben şimdi bu kafalara sormak isterim; mademki sözleşmeye ulaşacak kadar büyük gazetecisiniz, o zaman neden bugünü beklediniz ki Terim ve TFF bu sözleşmeyi geçen gün mü imzaladılar Yazıklar olsun sizlere!

Ben de aslında bu maç için nasıl bir kadro olabilir diye teknik bir yazı yazayım demiştim. Ama son gelişmeler yüzünden bendeniz de çığırından çıktı. Neyse yine de en azından bana göre bir on bir yapayım dedim. Şöyle oluyor kafamdaki bilgilere göre: Volkan- Şener, Ömer, Hakan Balta, Caner- Topal- Ozan, Hakan Çalhanoğlu-  Volkan, Cenk, Emre Mor... Nasıl beğendiniz mi Haydi hayırlısı diyelim. Konya seyircisinin de en büyük destekçimiz olacağını biliyoruz. Bu da bir güçtür sahada... O halde futbol şansımız da yanımızda olsun... İster misiniz, Milli Takım iki maçtan en az dört puan toplasın bu kem gözlere, taş kafalılara karşı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi