Celâlettin Yünel

Celâlettin Yünel

BÖYLE EĞİTİM SİSTEMİ OLMAZ

BÖYLE EĞİTİM SİSTEMİ OLMAZ

Türkiye'de en çok değiştirilen ve her zaman müdahale edilen tek sistem eğitim sistemidir. Her gelen bakan kendi düzenini oturtmaya çalışırken eğitim düzenini tepe taklak ederek değiştirir ve bundan da en çok öğrenciler ve öğretmenler zarar görür çünkü her yeni bakan Türkiye'de yeni bir eğitim sistemini benimsetmeye çalıştırır.

***

100 yıldır eğitim sistemini bir arpa boy ileriye taşıyamadık. Özgür eğitim sistemi, sınavsız geçişler, bireysel alanlar vesaire... Hepsi havada kalan kavramlar oldu. Oysaki kişiye özel eğitim sistemini hayata geçirsek şuanda kendi alanında çalışmakta olan ve o alana ömür vermiş insanlar yetiştirebiliriz. Ama 2016 Türkiye'sinde hala kara düzen eğitim seferberliği devam etmekte, para kazanma perspektifiyle herkes kendi alanı dışında işler yürütürken eğitimsiz insanların da para ile eğitimli insanların üzerine çıkarak onları yönlendirdiğini görüyoruz...

 

***

Öğretmenler çaresiz! Ne yaparlarsa yapsınlar Facebook ve Twiter'dan daha fazla takip edilmiyorlar. Verdikleri öğütler bir facebook paylaşımı kadar değerli olmuyor öğrenciler arasında ama yine de çalışmaya devam etmek zorundalar.

 

***

 

Öğrenciler sınav sarmalından kurtulmadığı müddetçe bu ülkede eğitim noktasında bir arpa boy gidilemez. Sınavların dört bir yandan sardığı öğrenci acaba ben hangi alanda iyiyim sorusunu ancak kendi parasını kazandığı zaman farkına varıyor ve o zamanda iş işten çoktan geçmiş oluyor.

 

***

 

Eğitim sistemini baltalayan ve öğrencileri sürekli mindere seren sınavlar öğrencilerin psikolojik ve ruhsal olarak gelişimlerini etkileyerek toplumda sağlıklı bireylerin oluşmamasını sağlıyor. Sınavlara saplanıp kalan bir otomobil gibi eğitim sistemimiz sadece şoför değiştiriyor ama o çamurdan kurtulamıyor ve durduğu yerde patinaj çekiyor.

 

***

 

Vesselam...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Celâlettin Yünel Arşivi