Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Haydi hayırlısı!

Haydi hayırlısı!

ABD Başkanı Obama’nın bile, “Musul operasyonu zorlu ve uzun olacak” diye dünyayı uyarmaya çalıştığı bir ortamda ülkemizin Musul’a havadan yapılacak operasyonlara katılacağı söyleniyor!
 
Haydi hayırlısı!
 
Obama’nın uyarısını dikkate alırsak hayli zorlu geçecek ve oldukça uzun sürecek bir sürecin içine “havadan” girmiş durumdayız! İktidara yakın medya “işlerin ters gitmesi” halinde Musul’a “karadan da gireceğimizi” haber veriyor!
 
Yani sadece “havadan” müdahale ile yetinmeyip bir de olaya “karadan” katılma durumumuz söz konusu olacakmış!
 
Şu anda yine “haydi hayırlısı” demekten ve Rabbimize bizi ve tüm Müslüman kardeşlerimizi koruması için bolca dua etmekten başta yapacak bir şey yok!
 
Musul operasyonunu başlatanların gerekçesi IŞİD’i bölgeden arındırmak!
 
Ancak açıkça görülüyor ki “IŞİD’i bölgeden temizliyoruz” derken bambaşka yapılanmalara gidiliyor!
 
Bölgenin yerleşik halkı “mülteci” durumuna getirilip “yerlerinden yurtlarından” edilirken farklı milliyetlerden insanlar bölgede “söz sahibi” yapılmaya çalışılıyor! Yani “etnik ve mezhepsel” yaralar kaşınıyor! “Böl ve yönet” anlayışı tüm bölgeye hâkim kılınmaya uğraşılıyor! “Etnik yaralar” kaşınarak çatışmalar canlı tutuluyor! “Mezhepsel yaralar” kaşınarak “mezhep çatışmaları” kaçınılmaz hale getiriliyor! Bütün bunlar elbette bilerek ve kasıtla yapılıyor! “Haçlı zihniyeti” İslam âleminin birbirine düşmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyor! Bizim Musul’daki varlığımız bu oyunları bozacaksa ne âlâ! Ama bozamayacaksa yani biz de “bu oyunların bir figüranı” haline geleceksek vay halimize!
 
Zorlu geçecek ve uzun sürecek bir oyunda “figüranlık” yapmak kolay olmasa gerek! Gönlümüzden tüm Müslümanların akıllarını başlarına alarak Batı âleminin çirkin oyunlarına karşı çıkmaları geçiyor!
 
Ama Batı âlemi Müslümanları birbirlerine karşı öylesine kışkırtıyor ki yakın zamanda bu mümkün olacak gibi görünmüyor! Rabbimize sığınmak ve O’ndan yardım dilemekten başka yapacak bir şey yok! Bir de bu oyunun içinde yer almak isteyenleri kendi çapımızda uyarmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor!
 
Hem sahada olmak hem de masada olma fikri elbette çok güzel! Ama bu isteklerin beraberinde getireceği risklerin de iyi hesaplanması gerek!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi