Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Zianna kime seslendi

Zianna kime seslendi


“Sizi protesto yapmak zorunda olmamalıyız çünkü bize yanlış muamelede bulunuyorsunuz. Bunu yapıyoruz çünkü yapmak zorundayız ve hakkımız var. Biz siyahi halkız ve kendimizi böyle hissetmemiz lazım. Babalarımızın ve annelerimizin ölmesi bir utançtır ve hatta onları bir daha göremeyeceğiz. Onların mezarına gitmek zorunda olmamız bir utançtır”
 
Polis şiddetine maruz kalan siyahilerin gündelik hayatlarında yaşadıkları sıkıntıları 21. yüzyıl insanının suratına bir şamar gibi vuran Zianna Oliphant’ın bu ifadeleri vicdanlarımızı sızlattı. Nitekim ABD’de siyahilere uygulanan baskı ve ayrımcılık her geçen gün biraz daha artıyor. Charlotte kentinde polisin açtığı ateş sonucu bir siyahi gencin hayatını kaybetmesi ise bardağı taşıran son damla oldu. Siyahilerin maruz kaldığı bu ayrımcılık, demokrasi ve özgürlük kavramlarına yaslanarak bütün dünyayı kan gölüne çeviren ABD’nin karakteridir, buna inanıyoruz. ABD’nin eşitlik diye dillendirdiği şey ötekileştirdiği birey ya da toplumların sokağına asla uğramamıştır, uğramasını da beklemiyoruz. Nitekim kendilerini güleç, özgür ve rahatlık ülkesi olarak tanımlayan ABD’nin gerçek kimliğini Ortadoğu’da, Afrika’da ortaya koyduğu karanlık icraatları bilmekteyiz. 
 
Küçük Kız Zianna Ortadoğu’da ve Afrika’da halkın emeği ve kanı üzerinden yükselme hayalleri kuran ve şiddet sarmalı içinde efendilik taslayan ABD zihniyetinin asıl yüzünü ortaya koymuştur. Zianna’nın bu ifadelerini kimse hafife almamalıdır. Nitekim çocuklar yalan söylemez, çocuklar duygularını bütün yalınkat gerçekliğiyle ortaya koyarlar. Biz şundan eminiz, küçük kızın bu ifadeleri zulme maruz bırakılan birey ve toplumların zihinlerine kazınmış bir fotoğraftır. Bu fotoğraf Zianna ve onunla aynı kaderi yaşayan fertler tarafından asırlar sonrasına taşınacaktır. Bir kişiyi ya da bir toplumun gerçek kimliği nesillerin zihinlerinde bıraktığı intibadır. ABD ve Siyonistlerin istikbale taşıdıkları intiba ötekileştirme, vahşet, ölüm kıyım ve işgallerden başka bir şey değildir. Zianna aslında bu gerçeği haykırmaktadır fakat karşı tarafın bu ifadeleri duymaya ve özeleştiri yapmaya niyeti yok.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi