Kemal Belgin

Kemal Belgin

Rıza Şenol’a ceza kesecekti!

Rıza Şenol’a ceza kesecekti!


BEŞİKTAŞ kadrosu elime geçtiğinde baktım orta alan karşılama yükü yine tek başına Atiba’nın omuzlarına yüklenmişti. Buna karşılık Antalyaspor Rıza hocanın eline geçtiğinden bu yana gerek idman olarak, gerekse de oyun planı olarak ciddi yükselişler gösteriyordu. Dolayısıyla bu maç acaba Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ın da canını yakacak mıydı 
 
Beklediğim gibi çıktı oyun... Tolgay öne servis için çırpınırken doğal olarak Atiba’nın yardıma yetişmede rötar yapıyordu. İşte bu yüzden de Atiba gibi bir oyuncu daha maçın ilk dakikasında sarı kart görecekti. Bu, Atiba’nın maç boyunca hamle zenginliğine son verebilirdi. İleride Cenk ve Aboubakar ve de Quaresma vardı... Sizce orta alanla bu üçlü hangi oranda bütünleşebilirdi Beşiktaş’ın bana göre hatalı kadrosu Antalyaspor’un savunmadan çabuk çıkışları ve orta alanla Eto’o’nun  bütünleşmesi ile Beşiktaş kalesinde sık görünür oluyordu. Hatta kaleci Fabri mutlak iki gol pozisyonunu da önleyecekti. 
 
Sonra devre biterken geçen sezon bütün spor medyasının yerden yere vurduğu ve bendenizin tek başına savunduğu Tosiç’in yerinde hamlesi ile top öne açılıyordu. O sırada Antalyaspor rakip ceza alanına yaklaşır gibiydi. Dolayısıyla da bu boş topa Aboubakar daldı, aldı götürdü, sonra da harika bir vuruşla soyunma odasına Beşiktaş’ı önde götürdü. Topun kazanılıp taşındığı mesafe aşağı yukarı 45 metre idi... Hakem mi Bence doğru karar verdi. Tosiç’in hamlesinde faul yoktu.
 
Ama o da ne Diego golden sonra hakeme iltifat(!) ettiği için kırmızı kart görüyordu. Yani resmen takımını yakıyordu. İkinci yarı sahaya 10 kişi dönecek Antalyaspor’un oyuna ağırlığını koymasını beklemek doğru mu idi Eh orta alandaki zafiyet sürdüğüne göre hâlâ Beşiktaş’a sürpriz yapabilirdi. Nihayet Şenol hoca Cenk’i 64. dakikada alıp yerine Necip’i sokarak durumun vahametinin farkına vardı. Sonrasında ise Talisca’nın ve de tabii ki Beşiktaş takımının özelliği olan çabuk etkili paslarla iki golü geldi. Bu arada Tolgay’ın yorgunluğuna karşılık oyuna giren Caner futbol hayatının en ciddi sakatlığı ile karşı karşıya kalacaktı. Nereden bakarsanız bakınız Caner için sezon bitmiştir. Şunu anlamakta hâlâ güçlük çekiyorum; acaba birden fazla forvetle oynanınca maç garanti kazanılıyor mu Cevap mı Bence hayır. Tam tersine rakibi aldatacak kadar az forvetle oynayıp iyi top çevirir öne adam kaçırırsanız daha rahat pozisyon bulursunuz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi