Kemal Belgin

Kemal Belgin

Ligin en tatsız maçı mı?

Ligin en tatsız maçı mı?


Soru biçiminde bitirdim başlığı... Çünkü öteden beri ligde zor durumlarda bulunan Fenerbahçe deplasmanda maç kazanmıştı. Bu yüzden çok kişiye “Kazandık ya gerisi önemli değil” şeklinde bir fikir saplanmış olabilirdi. Ancak ne var ki Fenerbahçe’nin İsmail sol önde oynayan tertibi ne oynadı diye sormak da gerekir... Buna karşılık Konyaspor’un da bu sezon ligi üçüncü bitirmek şöyle dursun alt sıralardan kurtulma mücadelesi vereceğini de hemen yazayım.  Ben bu fikre daha ligin ilk haftalarında çoktan varmıştım da, hem yazmış, hem de ekrandan konuşmuştu. Haaa aynı Konyaspor kısıtlı kadrosu ile oyun disiplinine sadık kalabiliyor. Zaten bunu yapamazsa hali duman olur... Aynı Konyaspor’da kendi mahallerinde bile tanınmayan yabancılarla, bizim yerli mallarının ikinci sınıfları var. Bir iki oyuncu hariç... Aykut Kocaman’ın futbol felsefesi Konyaspor’u ayakta tutan yegâne unsurdur. Pardon; seyirciyi de unutmayalım. 
 
Gelelim Fenerbahçe’ye... Orta saha malum... Hele hele Van Persie ile pas tezgâhı dokuma veya driplingle adam eksiltme diye bir oluşum söz konusu değil. O halde tek kurtarıcı Emenike olur. Atarsanız uzun topu, kovalar, alır veya alamaz, ama sana da kolayca aldırmaz, bir de alıp kaçarsa yandınız demektir. Lens’in takıma girişi de en azından ilerde topu belli biçimde kontrol altında tutup geriden arkadaş beklemeye yarıyor. Ama İsmail’in solda ne işi var Sonra Van Persi çıkıyor, Skrtel giriyor. Aman maça bir şey olmasın diye... Lens’le Sow değişiyor. Anlam vermek mümkün Alper ise Üsküdar’da sabah olduktan sonra maça avdet ediyor. Advocaat gerçekten anlam verilmeyen işler yapıyor. Ama Konyaspor ikinci yarıda oyunu tamamen Fenerbahçe yanı sahasında oynaması aslında Konyaspor’un işine hiç yaramazdı da, Fenerbahçe için ise dinlenme, özellikleri olmayan rakibi izleyerek maçı bitirme anlamı taşıyordu.  
 
Bu maç gerçekten de iki tarafın da taraftarı için izlenmesi çok güç bir oyundu. Sıkıcı, futboldan uzak, Bir de hakemi vardı maçın... Sanırım Aziz Bey’in Yüksek Divan toplantısındaki tehditlerden fazlası ile ürkmüştü. Aleni Konya lehine olan penaltıyı çalamadı. Üstüne üstelik kartlarda da idare etti diyebiliriz. 
 
Tekrar edeyim. Konyaspor’u ligin alt sıraları bekliyor, bir kere daha yazayım da... Fenerbahçe mi Bir an önce özellikle de iç saha maçları için Fernandao’nun dönmesi için dua edilmelidir. Tabii ki orta alanın da ciddi bir oyun merkezine ihtiyacı vardır.
 
Toparlarsak, yazan için de, izleyen için de son derece can sıkıcı bir müsabaka izledik. Ama bu ligdir. Fenerbahçe üç puanı kaparak yukarıya doğru tırmanışa geçti mi, onu da göreceğiz. Konyaspor mu Yazdım yukarıdaki satırlarda...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi