Ahmet Doğan İlbey

Ahmet Doğan İlbey

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Kültür ve Kitap Fuarı’ndaydı…

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Kültür ve Kitap Fuarı’ndaydı…

(Ey azizan! “Aldatan Cumhuriyeti anlatan kitap: Mağlûbiyet İdeolojisinin Sonu” adlı yazımızın ikincisini, kitabın yazarı D. Mehmet Doğan’ın kitap fuarına katılmasıyla gündem değiştiği için adı geçen yazının ikincisine haftaya pazartesi devam edeceğiz)

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi “Anadolu’nun en büyük kitap fuarı” sözüyle şair ve yazarların harman olduğu Şehr-i Maraş’ta 27 Ekim 2016 Perşembe günü 3. Kültür ve Kitap Fuarı’nı yüzlerce yayınevinin kitaplarıyla kitapseverlerin hizmetine açtı.

 

Kahramanmaraş 3. Kitap ve Kültür Fuarı dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesinin ev sahipliğinde yapılacak 8. Şubeler Buluşması 28-29-30 Ekim 2016’da Fuar bünyesinde gerçekleşecek.

 

8. Şubeler buluşmasına TYB Şeref başkanı D. Mehmet Doğan, Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TYB eski başkanı İbrahim Ulvi yavuz, Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, Yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Mustafa Orçan, Yard. Doç. Dr. Muhammed Enes Kala ve Tarkan Zengin katılacak.

İstanbul Şubesinden Mahmut Bıyıklı, Gülşen Koçak, Demirhan Kadıoğlu, Bünyamin Yılmaz. Ankara Şubesinden İbrahim Eryiğit, Mehmet Emin Gayretli, Durdu Güneş. Trabzon Şubesinden Yahya Demeli, Kamuran Tuna. Erzurum Şubesinden Hanefi İspirli, Yusuf Kotan. İzmir Şubesinden Mahir Adıbeş, Naci Gümüş. Adıyaman Şubesinden Mustafa Bayhan Sarıkaya, Kerim Baydak. Kayseri Şubesinden Selim Tunçbilek, Şeref Karadavut. Konya Şubesinden Mehmet Ali Köseoğlu. Bursa Şubesnden: Mustafa Baki Efe, İhsan Deniz. Sakarya Şubesinden Hasan Topçu, Neslihan Cebesoy. Şanlıurfa Şubesinden Cuma Ağa Seyit, Ahmet Kaya katılıyor.

 

Kitap Fuarı aranılan her yayınevinin kitaplarıyla ve onlarca usta yazarların imza günüyle kitap şenliğini andırıyor. Yazar ve şairler okuyucularına kitap imzalıyor, sohbet ediyorlar. Bir kitap bayramı bu. Onlarca güzel ve anlamlı manzaralar ve insan kareleri anlatmak bitmez.

 

Bu kareler ve bedii faaliyetler içinde gönlümüze düşen Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi ile 16 Şubesinin heyetleri ve yazarları Şehr-i Maraş ve Kitap Fuarında fikirli ve anlamlı programlarıyla fuar müdavimlerinin gönüllerinde hassaten iz bıraktı.

 

Fuarı anlamlandırmasının ilki, 16 altı İlin Yazarlar Birliği Şubesinin usta yazarlarının birada oluşu ve “8. Şubeler Buluşması”nın Kitap Fuarı bünyesindeki Kafum Salonunda yapılmasıydı. Kitap standlarını dolaşan Fuar müdavimleri için ayrıca sohbet ve panelleri dinleme imkânının sağlanmasıydı. 

 

Fuar vesilesiyle Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın Fuar açılışında bulunması, TYB Standında fikirli ve değerli kitaplarını imzalaması Fuarın en anlamlı karelerindendi. “Büyük Türkçe Sözlük”, “Türkiye Cumhuriyeti Tarihine Giriş”, “Batılılaşma İhaneti”, “Mağlûbiyet İdeolojisinin Sonu”, “Türkendülüsiye”, “Dil Kültür Yabancılaşma”, “Yol Açıcı: Necip Fâzıl ve Nurettin Topçu”, “Ömrüm Ankara”, “Yüzyılın Soykırımı” gibi Türkiye’nin yakın tarih cephesinde gedikler açan, “yalan söyleyen tarihin” yalanları ortaya koyan ve aydınlatıcı ve millete hakikatleri anlatan onlarca kitapların usta yazarı, bu millete doğru bir Sözlük, yâni Lügat yazan D. Mehmet Doğan son neşrettiği “Neden Klasiklerimiz Yok? isimli kitabının imza gününden sonra aynı başlık üstüne Fuar Kafum Salonunda konuşması var.

 

TYB standında kitaplarını imzalayan diğer değerli isimler de şunlar: Erzurum’da TYB Başkanı Hanifi İspirli, K. Maraş TYB Başkan Yardımcısı şair ve hikâyeci Hasan Ejderha, Yeni Akit yazarı ve İstanbul TYB mensubu Fatma Gülşen Koçak ve Ankara TYB’den hukuk müşaviri ve usta mizah kitaplarıyla bilinen yazar Durdu Güneş.

 

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan,  TYB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Orçan’ın “ Suriye Bizim Neyimiz Olur” başlıklı panel 29 Ekim Cumartesi yapılacak ki kanaatimce Şehr-i Maraş’taki en dokunaklı bir program olarak tesir bırakacak.                                                            

Ardından yine TYB’nin Fuar bünyesinde tertip ettiği bir söyleşi daha var: “15 Temmuz Darbesinde Aslında Ne Oldu”  Bu söyleşi K. Maraş Fuarı da dâhil son ayın en fikirli ve aydınlatıcı programı olacağı bellidir.

 

Bu programın konuşmacıları İstanbul TYB Başkanı şair ve yazar Mahmut Bıyıklı, K. Maraş TYB Başkanı ve Sütçü İmam Üniversitesi öğretim görevlisi İsmail Göktürk,  TYB İstanbul Şubesinden Demirhan Kadıoğlu, Anadolu Ajansı’ndan Bünyamin Yılmaz, Gazeteci-Yazar Fatma Gülşen Koçak’tır.

 

Hülâsa ifadeyle anlatmak istediğimin sadedi şu:

 

Şehr-i Maraş’ta kitap fuarı ortamında müdavimlerin ve kitapseverlerin gönlüne sürur veren, kültür şenliğine dönüşen bu anlamlı kareleri bizlere tattıran, başarılı ve titiz organizatörlüğüyle en başta Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkan Yarımcısı şair ve hikâyeci, Sütçü İmam Üniversitesi Kütüphâne Müdürü, üniversite gençlerinin “Hasan Abisi” Hasan Ejderha’ya ve üniversitedeki gece derslerinin ağırlığından yılmayıp bu kültürel ortamın gerçekleşmesini sağlayan TYB K. Maraş Şube Başkanı Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk’e ve dahası var;

 

TYB K. Maraş Şubesinin Kültür Heyetinden Hasan Keklikçi, Mehmet Yaşar, Hacı Ahmet Eralp, Ferhat Ağca, Mehmet Raşit Küçükkürtül ve Derviş Ali Yıldırım’a, gönlü ve dimağı böyle günlere aç olan fakire fikirli birkaç gün yaşattıkları için hassaten teşekkür ederim.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Doğan İlbey Arşivi