Kemal Belgin

Kemal Belgin

Nameler!

Nameler!


Yok yok ünlü bestekarlarımızdan çıkmış notaların nameleri değildi bunlar. Onlar insana huzur veren, hayatı anlatan namelerdir. Peki, bunlar ne yapar İnsanı kahreder, birbirine düşürür, tepki toplar.
 
Açalım o zaman... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, galiba bir fuarda, gazetecilere verdiği ayaküstü demeçte, “Kadıköy’e ben de taraftarlarla beraber gideceğim. Orada bir sürpriz yapabiliriz” demişler. Bu ne demek Şu demek; Galatasaray’ın Kadıköy’deki statta Fenerbahçe’yi yenmesi mümkün değildir. Yenerse de bu büyük bir sürpriz olur... Peki, Dursun Bey, sizin takımınız o sahada şampiyonluk kupasını Fenerbahçe karşısında direnerek almadı mı Ha yenemedi ama bir beraberlik yetiyordu, onu elde etti. Neyse, bugünkü Üç Büyükler saltanatının sallanıyor olmasının en ciddi kanıtlarından biridir bu... Dün Bursaspor salladı, bütün Avcı’nın takımı sırada.
 
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ki, şu anda büyüklüğe yakışır tek başkan olarak yorumlanıyordu, o da tuttu, bir gazetede çıkan espri yüzünden o gazetenin bütün elemanlarına Beşiktaş’ın her türlü kapısını kapattı. Ayıp kere ayıp! Siz Beşiktaş olarak bir dahaki maça çıkar, aslanlar gibi oynarsınız, kazanırsınız ve de o fotoğrafta espri yok kasıt var anlayışınız devam ederse en renkli cevabı vermiş olursunuz. 
Fenerbahçe’de ise sessizlik hâkim şu son on- on beş günde... Hayret mi Yok canım işler iyi gidiyor. Galibiyetler geliyor peş peşe... Şimdi ona buna toslayıp üstüne şimşek çekmenin âlemi var mı Yarın ilk ters bir durumda bakınız bu on beş günlük perhiz nasıl bozulurmuş görürüz. Tahmin mi Şayet Galatasaray›a puan kaptırılırsa, sorumlusu Mehmet Topal›a dördüncü kartı gösterip cezalı duruma düşüren genç hakem olacaktır. 
 
Trabzonspor Başkanı da üstü kapalı yüklendi hakem camiasına ve de TFF›ye... Haksız değil ama biz bu başkandan daha Batılı duruş bekliyoruz. Hazır böyle bir cümle kullanmışken bir gerçeğe gelelim... Şayet şu anada kadar yazdıklarımın bir benzeri Avrupa›da yaşansa, ne cezalar çıkardı biliyor musunuz Ama burada, «Salla başını al maaşını» kabilinden yürü ki rüzgârın essin anlayışı hüküm sürmektedir. 
Bendeniz 13 yıl resmen ve bizzat, geri kalan neredeyse de 30 yıldır yardım kabilinden dünyanın en büyük spor gazetesi olan Fransız L’Equipe’in Türkiye sorumluluğunu almış durumdayım. Oralarda hiç bu kadar başkan tatavası okumadım. Oralarda teknik adamlar, yorumcular, futbolcular konuşur ve manşet olurlar... Biz mi Daha kaç fırın ekmek yememiz gerekir bilinemez. Ama desenize, ana muhalefetin gençlik kolları Atatürk posterinin yanına Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Yılmaz Güney›inkini de koyup yürüyüş yaparsa, başka ne bekleniyor ki Yollar şaşırılmış ise kaza kaçınılmaz değil midir?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi