Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Sınav içinde sınavdan geçeriz

Sınav içinde sınavdan geçeriz


KPSS, YGS, LYS, TEOG… vb. sınavlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Çocuklarımız sınavdan sınava koşarken vakit su gibi akıp gidiyor. Acaba kazanabilir miyim, ya kazanamazsam kaygısı ile karamsarlığa kapılan çocuklar anne babanın desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Bütün hayallerini çocuğun kariyer planlarına göre şekillendiren ebeveynlerin haleti ruhiyesi sınav kaygısı yaşayan çocuklardan pek de farklı değil. 
 
Anne babanın baskı ve dayatmaları ile bitkin düşen çocukların hayattaki tek hedefleri sınavda yüksek bir puan alıp, istenilen bölümü kazanabilmek. Anne babalar gibi gençler de bütün yaşamın bundan ibaret olduğunu zannediyorlar. Oysa yaşadığımız dünyada sınav içinde sınavdan geçiyoruz. Aslına bakılırsa hayat denilen şey bütünüyle bir sınav merasiminden ibaret ve bizler o sınavdan bu sınava koşmaktayız...
 
Rabbimiz gerçek anlamda iman edenlerle inkâr edenleri, iyilerle iyilik rolü yapanları, hakkı ayakta tutanlarla adaleti katledenleri, insan olarak kalanlarla fıtratlarından uzaklaşanları ayırt etmek için insanı türlü türlü imtihanlardan geçirir. Dünya üzerinde duçar olduğumuz sınavlar, geçici olan değil ebedi olan saadeti kazanmak içindir.
 
Çocuklarımız çeşitli sınavlardan geçer ve nihayet istedikleri mesleği elde edebilirler. Bu saatten sonra sınav konusu kapanmıştır, genç artık kalan ömrünü icra ettiği mesleğin başında geçirecektir. Fakat dünyada yaşadığımız sınavlar kesintisiz devam eder ve bizler sınav içinde sınav yaşarız. Rabbimiz sabrımızı, itaatimizi, dayanma gücümüzü, samimiyetimizi, dürüstlüğümüzü, adalet ve şefkatimizi verdiği imtihanlarla ölçer. Fakat nedense, çocuklarını dünya üzerinde elde edebilecekleri cüzi çıkarlar için destekleyen anne babalar onların ebedi saadeti için hiç çaba göstermezler. Ne kadar ilginç değil mi
 
DUR VE DÜŞÜN!
 
Ey İnsan!
* Bir ev satın alabilmek için bir ömür çalışmaktasın
* Bir meslek edinebilmek için yıllarını feda edebilmektesin
* Bir araç bir yazlık bir tatil için bir ömür harcamaktasın.
* Farkında mısın sen ev sahibi değil bir misafirsin…
* Farkında mısın bütün emeğini bütün vaktini bütün enerjini yolculuk esnasında konakladığın bu mekân için yapmaktasın
* Peki, yolun sonunda ne yapacaksın
Bunun için biriktirdiğin neyin var
* Eğer torbam boş kaldı, ben her şeyi bu konaklama mahalli için yapmıştım diyorsan kusura bakma ama sen ahmağın tekisin.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi