Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Belli değil mi?

Belli değil mi?

Avrupa Birliği’nin “ülkemize yönelik niyetleri” konusunda kafalarındaki düşünceler henüz “netleşmemiş” olanlar soruyor:
 
“AB’nin Türkiye’de demokrasi zaafları, basın özgürlüğü ve HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasına karşı gösterdiği sert tepki son derece anlaşılır bir şey ama AB Büyükelçilerinin HDP grup toplantısına katılması neyin nesi”
 
AB Büyükelçilerinin HDP grup toplantısına “neden katılmış” oldukları “belli” değil mi
 
Her şey o kadar “açık ve net” ki! Ayrıca bir izaha aslında hiç gerek yok!
 
Ama mademki kimilerinin kafası “hâlâ karışık ve bu katılımın niye olduğunu” bilemiyorlar o zaman konuyu biraz açmak gerek!
 
Adamlar bize açık seçik diyorlar ki: Biz asla sizin yanınızda değiliz, terör örgütlerinin ve o örgütlerin destekçilerinin yanındayız!
 
“Lamı cimi yok” dedikleri şey böyle bir şey işte!
 
Bir yandan PKK’yı “terör örgütü” olarak ilan ediyorlar ama bir yandan da sırtlarını PKK’nın “yan kollarına” dayadıklarını söyleyenlere arka çıkıyorlar!
 
HDP çatısı altında siyaset yapanların tutuklanmaları elbette hoş bir şey değil ama HDP’lilerin kendilerini tutuklattırmak için ellerinden geleni esirgememeleri de hoş bir şey değil!
 
Evet, HDP çatısı altında siyaset yapanlar kendilerini yeniden “mağdurmuş gibi göstermek” için tutuklanmayı göze alıyorlar! Yani “ucuz siyaseti” tercih ediyorlar! Devamlı terör örgütünün “yanında yer almaları” ve onları bir günden bir güne kınamamaları, “silah bırakmamaya” davet etmemeleri anlaşılır gibi bir şey değil!
 
HDP’lilerin izlediği siyaset ne kadar anlaşılmaktan uzaksa AB’nin izlediği siyasette aynı şekilde anlaşılır olmaktan uzak!
 
Belli ki AB’nin de açığa vurmadığı hesapları var!
 
Türkiye’yi bölüp parçalamak ve parçaladıkları kısımlarda “hâkimiyet tesis etme” gibi bir gizli niyet taşıyorlar! 
 
Bunun için de gözleri hiçbir şeyi görmüyor! Attıkları adımlar ile içişlerimize karıştıklarının farkında bile değiller! Belki de farkındalar ama inadına böyle davranıyorlar!
 
AB Büyükelçilerinin HDP grup toplantısına katılmaları da bu bağlamda değerlendirilemez mi Adamlar resmen Türkiye’nin içişlerine burunlarını sokuyor ve akılları sıra Türkiye’ye ders veriyorlar! AB Büyükelçilerinin HDP grup toplantısında ne aradıklarını merak edenlerin merakını giderebildikse ne mutlu bize!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi