Yiğit Bulut

Yiğit Bulut

Çocuklarınız zehir tüketiyor olabilir...

Çocuklarınız zehir tüketiyor olabilir...

NBŞ yani “nişasta bazlı şeker” yani “şekere benzeyen türetikmiş maddelerin” kullanımı ile ilgili bir önceki yazımda özellikle “çocuklarımızı nasıl korumamız” gerektiğini aktarmış ve detaylandırmıştım. 

Sevgili dostlar, Türkiye’de “nişasta bazlı şeker” üreten 5 firma var ve bazı firmalar da çocuklarımza yedirdiği “güzel paketli ürünlerinde” bu şekerimsi maddeleri kullanıyor...

Sevgili dostlar, ilk defa 2011’de bu konuyu gündeme getirip, korkunç gerçekleri araştırmalarım sonucu öğrenince, “ne paketli çikolata, ne kolalı içecekler ne de şekerlemeleri” şahsen tüketemez duruma geldim... Yediğimiz, içtiğimiz bazı markalarda; “tat verenler” şeker pancarı veya kamışından üretilen “olması gereken” değil, onun yerine çok daha ucuz olan “nişasta bazlı şekerimsiler”!

Sevgili dostlar, ne olacak deyip geçmeyin. Bu tip “şekerimsiler” bağımsız bilim adamlarının çalışmalarına göre “obezite ve pankreas kanseri” gibi hastalıklar ile doğrudan ilişkili! Fransa, Hollanda ve İngiltere’de ve AB’nin bazı ülkelerde, bu nedenlerle Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) olarak da adlandırılan mısır şurubu üretimi KESİN yasak! ABD’de kotalar düşürüldü ve Michelle Obama, defalarca “BU ÜRÜNLERİ KULLANMAYIN” çağrısı yaptı!

Sevgili dostlar, bu ürünleri çocuklarınız tükettiği ve sürekli olarak bu tüketim devam ettiği takdirde, 5-10 yıl arasında çocuklarınızda çok ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Benden söylemesi sizden TÜKETİMİ KESMESİ... Çocuklarınızı mutlaka kontrol altına alın ve bu ürünleri yedirmeyin, “NBŞ’li ürünlerden” yediği her paket çocuğunuzu sizden çalıyor. KESİN SÖYLÜYOR VE ANNE BABALARA ADETA YALVARIYORUM; ÇOCUKLARINIZI KORUYUN BU CANAVARDAN!

Önemli not: Çok daha vahim bir iddia var, araştırıyorum, bilimsel verileri elde edince paylaşacağım; mısırı “nişasta bazlı şekerimsi” elde etme yolunda reaksiyona soktukları enzimler “domuz kemiğinden” elde ediliyor! İddia KORKUNÇ! Araştırıyorum!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yiğit Bulut Arşivi