Ferit Atmaca

Ferit Atmaca

Cümle alem öğrenmeli

Cümle alem öğrenmeli

“Belediye Başkanı olduğum günden bu yana FETÖ’ye Altındağ’dan bir karış toprak, Altındağ Belediyesi’nden bir kör kuruş para verilmemiştir. Altındağ’da belediye tarafından verilmiş FETÖ’ye bağlı herhangi bir okul ya da öğrenci yurdu bulunmamaktadır. Ve bu durum asla tesadüf değildir…”

Bu sözler Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye ait.

Başkan Tiryaki bu açıklamayı, 15 Temmuz şehitlerine verdiği “ev sözü”nü yerine getirdiği törende yapmış.

Belediye bülteni Gazete Altındağ da olmasa, haberim olmayacaktı.

Gazetenin Ekim-Kasım sayısında “Sözümüzü tuttuk. Kahramanlarımızı unutmadık” başlığı altında, sözkonusu törene ilişkin bilgiler verilirken, Başkan Tiryaki’nin bu konuşmasının altı çiziliyor.  

O da kıyıda köşede…

Öyle çok büyük puntolarla manşetlere falan da çekilmiş değil.

Başkan Tiryaki mütevazi bir şekilde anlatıyor, belediye bülteni de yine mütevazi bir şekilde aktarıyor; o kadar.

Ankara’daki 15 Temmuz şehitlerine bu kadar kısa bir süre içerisinde ev hediye ediyor; henüz 2014’ün başından itibaren aslında bir terör örgütü olduğu anlaşılan malum yapıya göreve geldiği 2004’ten bu yana zırnık koklatmıyor ama bunların zerre reklamını yapmıyor. 

Oysa burada milletin parasını, toprağını takiyeci hainlere peşkeş çekmeme, yedirmeme gibi belediyelerimiz arasında nadir görülen bir “görevini layıkıyla yerine getirme başarısı” var.

Tiryaki’nin yerinde başkası olsa ne reklamlar yapardı.  Bu başarısını dilinden düşürmez, hemen her ortamda iki de yanına katıp böbürlene böbürlene anlatır, bunlarla da yetinmez bilbord yapıp reklam panolarına asardı.

Böyle bir ortamda Başkan Tiryaki’nin bu mütevaziliğini aşırı bulduğumu söylemek istiyorum.

Başkan Tiryaki ile ilgili bu gerçek en azından tekrar tekrar alıntılanıp paylaşılması gereken bir başarıdır.

Bu düşüncelerle, elimden geleni yapıp, bu gerçeği Başkan’ın ağzından yeniden aktarıyorum:  

“Belediye Başkanı olduğum günden bu yana FETÖ’ye Altındağ’dan bir karış toprak, Altındağ Belediyesi’nden bir kör kuruş para verilmemiştir. Altındağ’da belediye tarafından verilmiş FETÖ’ye bağlı herhangi bir okul ya da öğrenci yurdu bulunmamaktadır. Ve bu durum asla tesadüf değildir…”

***

Evet, bence de bu kesinlikle tesadüf olamaz.

“Parsel parsel paralele satılan Ankara”da başından beri FETÖ’ye mesafe koymuş olmak, bunlara Altındağ’da bir karış toprak, bir kuruş para vermemiş olmak nasıl tesadüf olabilir ki?

Aksine o dönem için risk de teşkil etmiştir eminim ki.

Bu riske rağmen hamasetten uzak; sessiz ama derinden iş bitiriciliğini FETÖ konusunda da ortaya koymuş olduğundan dolayı Başkan Tiryaki’yi tekrar tekrar kutluyorum.

İşte feraset ve samimiyet budur, idarecilik budur, devlet adamlığı budur.

Milletimiz de Allah da O’ndan razı olsun,

Halkın bir kuruşunu dahi hainlere yedirmediği için, devletin bir karış toprağını dahi hainlerin istifadesine parsellemediği için.

Başkan Tiryaki, bu özelliği ile bırakın Ankara’yı Türkiye genelinde FETÖ sınavını başından bu yana başarıyla vermiş nadir belediye başkanlarından biri olmuştur.

“FETÖ” ve “Ankara” kelimeleri yanyana gelince ilk akla neyin geldiği malum.

Büyükşehir Belediyemiz’le ilgili “Ankara’yı parsel parsel paralele sattığı” ithamları, hafızalara kazınmış, tarih kitaplarındaki yerini almıştır.

Büşükşehir ve Başkanı için bunu tersine çevirmek ne yapsak ne etsek mümkün değildir. Çünkü o “parseller”in faturası millete, devlete, hükümete çok ama çok ağır olmuştur.

FETÖ o “parseller” sayesinde bu derece palazlanmış, bu derece hainleşebilmiştir. O “parseller” FETÖ elinde kurşun olmuş, tank olmuş milleti katletmiştir.

Ama Allah’tan Veysel Tiryaki gibi belediye başkanlarımız var. Ankaramızın yerlerde olan “FETÖ’yle mücadele sınav ortalaması” Başkan Tiryaki ile bir nebze de olsa yükselmiştir.

Tekrar teşekkür ve bir tavsiye:

Bu kadar mütevazi olmamalı. FETÖ’ye Altındağ’dan bir karış toprak, Altındağ Belediyesi’nden bir kör kuruş para verilmediğini, Altındağ’da belediye tarafından verilmiş FETÖ’ye bağlı herhangi bir okul ya da öğrenci yurdu bulunmadığını cümle aleme duyurmalı.

Çünkü Türkiye’de sizden çok az,

Ve bilinsin ki, Ankara’da sizin gibi belediye başkanları da var.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Atmaca Arşivi