M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Aylık Geliri 100 Bin Liraymış!

Aylık Geliri 100 Bin Liraymış!

*O adam böyle acayip, saçma sapan, abuk sabuk, vıcık vıcık yağlı, deli saçması, ıkıntılı sıkıntılı yazıları nasıl yazabiliyor diye sordum. Çeşitli kaynaklardan ayda yüz bin lira civarında geliri varmış, avantaları çokmuş. Anlaşıldı dedim.
 
*Bazı TV’lerin ve gazetelerin aşırı, azılı, azdırıcı, kudurtucu, çıldırtıcı müstehcen yayınları ile kadın ve kızlara yapılan tâcizler ve tecavüzler arasında bağ kur(a)mamak büyük bir mantıksızlık, geri zekalılık ve düşüncesizliktir.
*İstanbul’un trafiği düzelecekmiş. Bendeniz bu duaya âmin diyemem. Ancak beş milyon nüfus kaldırabilecek bir coğrafyaya otuz milyon insan doldurulursa trafik kesinlikle düzelmez. Alınan geçici tedbirlerle sıkıntı biraz hafifler, sonra eski hamam eski tas olur.
 
*Şu son 15 Temmuz darbesi bizde nice şeyin çok çürük olduğunu ortaya koydu. Farkında mısınız
 
*Paşanın ölümünden sonra Dönmeler ve Kriptolar tarafından fabrike edilen Kemalizm, resmî egemen ideoloji olarak yürürlükte kaldığı müddetçe darbeler devam edecektir.
 
*Sekülerlik, dünyevîleşme ile dindarlık bir arada yürümez. Din ve dünya işlerini ayırmak küfre köprüdür.
*İslam -hâşâ- bedevilik dini değildir, yüksek medeniyet dinidir. Bedevîlerin de Müslüman olmaya hakları vardır ama onlar İslam’ı ve Ümmeti temsil etmezler. Dinî hizmetler, faaliyetler, vazifeler bedevîlerin eline geçince din içinden yıkılır.
 
*Radikal yobazların İslam anlayışı gerçek İslam değildir; onların islamî uygulaması da gerçek İslam değildir.
 
*Politika dine hizmet etmelidir. Din politikaya âlet edilince bütün islâmî taşlar yerinden oynar.
 
*İki türlü cemaat vardır: Birinciler Ümmet çatısı ve birliği içinde hizmet ederler. İkincisi, başıboş serseri mayın cemaatlerdir, bunlar hizmet değil, hezimet üretir.
 
*İslam kadınlarını ve kızlarını alaca bulaca, zilli, allı pullu, cırtlak, parlak, göze batan renkli şeytanî tesettüre sokanlar küfre ve nifaka hizmet ediyor. 
 
*Fırka-i Nâciye fıkhında Müslüman kadınların namazlarını evlerinde kılmaları, camilerde kılmalarından efdaldir. Camileri kadınlarla doldurmak isteyen Feministler yanlış yoldadır.
 
*Onlar İslam ve Müslüman düşmanı azılı, saldırgan kâfir ve münafık kimselerdir. Onlara inananların, onların peşinden gidenlerin burunları necasetten kurtulmaz.
 
*Dini kendi şahsî menfaatine ve nüfuzuna alet eden, bu yolda Müslüman halkı aldatanlardan ve soyup soğana çevirenlerden daha alçağı var mıdır
 
*Kahvehanelerde, çayhanelerde, laklâkiyet mekânlarında en hassas dinî konuları aptalca, cahilce, terbiyesizce tartışanlar ve mıncıklayanlar beyinsizdir.
 
*Gerçek şeyh olmak için sadece icazet yeterli değildir. Tarikat icazetinin yanında ayrıca Şeriat ve fıkıh ilimleri icazeti de olması gerekir. Bu da yeterli değildir. Şeriata uygun bir hayat sürmek, beş vakit namaz kılmak, ihlâslı olmak, ıslah edici olmak, emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmak, yüksek ahlaka sahip olmak, Resulullah Efendimize (Salat ve selam olsun ona) biatli, irtibatlı, rabıtalı olmak gerekir.
 
*Âhir zamanda Hz. İsa aleyhisselamın nüzul edeceği konusunda yüzden fazla sahih hadis bulunmaktadır. Bu konuda tevatür beyyinesi vardır. Ehl-i Sünnet imamlarının, ulemasının, fukahasının, meşayihinin bu konuda ittifakı ve icmaı bulunmaktadır. Bu icmaı inkâr edenlerin küfre düşmesinden korkulur.
 
*Fazlurrahmanın Tarihsellik mezhebi, İslam dairesi içindeki bir fırka değildir, en azından bir ayağı ile İslam’ın dışına çıkmış bir dalalet fırkasıdır.
 
*Allah’a cisim izafe eyleyen mücessime taifesi, Allah’ı bir şeye benzeten müşebbihe taifesi Ehl-i Sünnet dışı iki sapık fırkadır. 
 
*Bütün İmam-Hatip öğrencileri beş vakit namazı okul camiinde okulun resmî sünnî itikatlı ve salih imamının ardında başlarında takke olduğu halde cemaatle kılmalıdır. 
 
*İmam-Hatip okullarındaki ve diğer okullardaki karma eğitim İslam’a aykırıdır.
 
*İmamlık yapacak derecede akaid, fıkıh, kıraat ilimlerine sahip olmayan İmam-Hatip öğrencilerine diploma verilmemelidir.
 
*Kız İmam-Hatip okullarında okuyan bütün kızlarımızın şer’î tesettürlü olması gerekir. 
 
*İslam’ın ikinci temel şartı, sahih imandan sonra beş vakit namazı dosdoğru kılmaktır. Bugün ülkemizde namaz kılanların nispeti yüzde ona, bilemediniz on beşe düşmüştür. Sünnî halkın yüzde doksan beşi namaz kılmadıkça Türkiye düzelmez. İş sadece namaz kılmakla da bitmez. Yerine getirilmesi gereken başka temel şartlar da vardır.
 
*İslam’ın kriterleri: 1. Kur’an ahkâmı… 2. Sünnet… 3. Şeriat… 4. Fıkıh… 5. İslam ahlakının düstur ve ilkeleri… 6. İslam hikmeti… Akıl tek başına kriter değildir. Bu kriterleri ilmin ışığında öğrenmek, bilmek, anlamak ve uygulamak için zarurî bir âlet ve vâsıtadır.
 
*Kur’an’ın kesin olarak emr ettiği bir şeyi inkâr etmek küfürdür… Kur’an’daki kesin bir yasak ve harama helal diyen kâfir olur… Kur’an’ın iyi dediğine kötü, kötü dediğine iyi diyen kâfir olur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi