Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Çocuklarımızın güvenliği risk altında

Çocuklarımızın güvenliği risk altında


Toplumun gündemi o kadar çabuk değişiyor ki, bugün şiddetle savunduğunuz bir olay iki gün sonra gündemden düşüyor. Geçtiğimiz günlerde, gündeme damgasını vuran bir olay ise bağrımızdaki yaraları yeniden kanattı. Ardı sıra gelen patlamalar, terörün kurbanları, yoksulluk ve şiddete dayalı sorunlar tartışılırken, gündemimiz AKP’nin cinsel istismar suçuna ilişkin önergesiyle değişiverdi. Söz konusu tasarı özellikle mağdur aileleri derinden sarstı ve toplumun hemen her kesiminden sesler yükselmeye başladı. Adalet Bakanı tasarıyı geri çektiklerini ifade etse de, tepkiler hâlâ devam ediyor. 
 
Bilindiği üzere toplumumuzun belli hassasiyetleri var. Bu hassasiyetlere dokunmamak gerekiyor. Aksi takdirde daha sonra toplumun ihtiyaç duyacağı hayati meselelerde onları yanımızda göremeyebiliriz. O nedenle yöneticilerin bir konuda karar verirken toplumun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaları, bir kişinin ya da zümrenin lehine olana değil topyekûn toplumun lehine olabilecek yasalara imza atmaları gerekir. 
Son günlerde çocuklarımız için risk oluşturan cani ve sapıkların mantar gibi türediğini görmekteyiz. Cezaların caydırıcı olmaması sapıkların cesaretini daha da arttırıyor. Anne babalar ise çocuklarımızı nasıl koruyacağız diye soruyor ve bir çözüme ulaşamıyorlar. Bu nedenle çocuk tacizcileri için yapılacak en ufak esneklik kalplerinde hastalık olan bu kimselerin önünü açmış olacaktır, bundan emin olabilirsiniz.
Çocuk tacizcilerine yönelik tasarının toplumun bütün kesiminde tepki ile karşılanması tehlikenin boyutunu gösteriyor. Zira toplumumuzda onlarca çocuk bu hasta ruhlu kimselerin tacizine uğruyor. Ailenin aldığı önlemler tek başına yeterli gelmiyor. Bu nedenle devletin de bu konuda caydırıcı önlemler alması ve çocuğun güvenliğini sağlaması gerekir. 
 
BİR KAÇ TAVSİYE
Sevgili anneler
Ekranlarda izlediğiniz çocuk tacizcileri mahallemizin çok uzağında değiller. Onlar çok yakımızda ve hiç beklemediğimiz kişiler de olabilirler. O nedenle çocuğunuza şu tavsiyeleri vermeyi ihmal etmeyin:
Çocuğunuza vücudun belli noktalarının özel olduğunu ve noktalara kimsenin dokunamayacağını izah edin.
Çocuğunuza, verdiğiniz tavsiyeler konusunda bir risk yaşamışsa bunu size anlatması gerektiğini belirtin. Ve böyle bir sorunun gerçekliğinden emin iseniz çocuğunuzu bir uzmana götürün…
Çocuğunuza, tanımadığı bir kişinin kendisini çağırmasının ve sevdiği bir şeyi alma vaadinde bulunmasının tehlike olduğunu anlatınız. Böyle bir durumla karşılaşması durumunda bunu sizinle mutlaka paylaşması gerektiğini vurgulayınız.
Çocuğunuzla konuşun ve onun hemen her eyleminden haberdar olun. Çünkü çocuklar birçok şeyi anneden gizli tutmak isterler. Oysa çocuğunuzun sizinle paylaşım içinde olması ortaya çıkacak tehlikeyi ortadan kaldırabilir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi