Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Fırtına öncesi sessizlik

Fırtına öncesi sessizlik

Saldırmıyorlarsa vazgeçtiklerinden değil. Fırsat kolluyorlar..

Bir kez daha başarısız olmaktan korkuyorlar.. Konjonktürün uygun olmadığını düşünüyorlar..

PYD korkuyor. HDP’nin durumu ortada, PKK’nın da.. PYD sözde Marksist örgüttü değil mi? Karargahında ABD bayrağı asılan, ABD’nin bölgedeki işbirlikçisi bir örgütten, emperyalist ABD askerlerinin omuzlarına PYD arması taktıkları bir işbirliğinden söz ediyoruz..

PKK ve PYD deşifre oldu.. PYD bölgede sadece ABD’nin değil, NATO’nun, Vatikan’ın, Christianity Army’nin daha doğrusu Hristiyan ordusunun da işbirlikçisi.

PYD bir yandan Türkiye’nin El Bab’dan sonra kendilerine yönelmesinden korkuyor, öte yandan ABD’de Trump’ın Türkiye ile arasını sıcak tutma ve yakınlaşma politikasından çekiniyorlar..

DAEŞ de korkuyor.. Zaten El Bab’da ağır bir yenilgi aldılar. Irak Musul’da ilerlemeye devam ediyor. TSK ya Membiç’e girecek ya  Rakka’ya.. DAEŞ öne çıkıp, TSK’yı kendi üstüne çekmek istemiyor.

FETÖ’ye gelince o da korkuyor.. FETÖ’nün resmi koruması geri çekildi. Yanlış bir adım Gülen’in iadesi ya da sınırdışı edilmesi yönünde bir sonuç doğurabilir.. ABD’deki FETÖ soruşturması derinleştirilebilir.. Gülen hem Erdoğan’dan korkuyor, hem de Trump’tan. Öte yandan boş da durmuyor. Trump’ın çevresi ile yakın ve sıcak temas noktaları bularak kendilerini güvene almaya çalışıyorlar.

Sonuçta, bir süreden beri, son günlerdeki birkaç küçük çaplı eylem dışında bir eylem ortaya koymadılar.. PKK/PYD/HDP de bekliyor, FETÖ de bekliyor, DAEŞ de bekliyor.. Dövizdeki artış durdu, düşüş başladı. Öte yandan bu süreçte euro ile dolar nerede ise eşitlendi..

Şunun şurasında referandum için 2 aydan daha az bir zaman kaldı.. Şubat’ın sonuna geldik. Mart, ardından nisanın ortası gibi referandum.

Meydanlarda henüz beklenen hareketlilik yok. Ama taraflar ve argümanlar belli..

CHP, HDP/PKK/PYD, Geziciler, FETÖ ve Akşener aynı safta yer alıyorlar. AK Parti MHP ile birlikte hareket ediyor.. Diğer birkaç grub daha AK Parti’ye destek verse de, SP listede yok. BBP’nin istişare süreci herhalde referandum öncesinde sonuçlanacaktır.

Birileri halkın kafasını bulandırmak için hayali birtakım komplo teorilerini sosyal media üzerinden servis etse de, birileri insanların kafasını karıştırmak için uydurma haberler yaysa da, sonuç başından beri yaklaşık olarak belli. Katılım %70’in üzerinde, EVET oyları %60’ın.

AK Parti çevresinde bu referandum sadece Anayasa değişikliği ile sınırlı olmayacak, alınacak sonuç, bundan sonrası yol haritası için son derece belirleyici olacak. Bu sonuç hem iç politika, hem dış politika, hem de Türkiye üzerinde hesap yapan ülkeler ve örgütlerin Türkiye ile ilgili senaryolarında son derece belirleyici bir etkiye sahip olacak.

Sanırım şubatın son haftası, referandum süreci ile ilgili olarak, birçok açıdan belirleyici olacak.

Şunu görelim, Türkiye Suriye’de. El Bab alındı. Türkiye’nin hedefinde Membiç ve Rakka var. Bu konuda ABD ve Rusya ile yakın bir temas sözkonusu. Türkiye’nin bölgedeki tank ve toplarının namluları bu iki örgüte dönük.

Türkiye Musul ve Kerkük’teki gelişmeleri yakından takip ediyor.

ABD, Rusya ve AB ile ilişkiler, NATO ile ilişkiler masada.

PKK kamplarına karşı operasyonlar bütün şiddeti ile devam ediyor. Terörle suçlanan HDP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarına karşı da operasyonlar devam ediyor.

Aynı şekilde FETÖ’ye karşı operasyonlar da ara vermeden devam ediyor.

Öyle anlaşılıyor ki, bu durum referanduma kadar da azalmadan devam edecek.

Tabii anlamda ABD, NATO, AB ülkeleri nezdinde, FETÖ’nün örgütlü olduğu diğer ülkeler nezdinde de aynı şekilde devam ediyor..

Referandumla ilgili olarak AK Parti kendi programını uyguluyor, Erdoğan kendi programını. Birçok vakıf, dernek, sendika da meydanlarda.. Her gün onlarca il ve ilçede birçok toplantı var. Geçen gün Karaman’da bir günde 4, Konya’da bir günde 2 toplantı yapıp gece İstanbul’a döndüm.. İki gün önce de Karaali ve Sakarya’daydım. İstanbul’a döndüm, İzmit’e gittim.. Oradan dönünce Balıkesir tarafına gideceğim inşallah.. Hep böyle, tâ referandum öncesine kadar.

Halkın konuya sıcak bir ilgisi var. 15 Temmuz yarası hâlâ sıcak.. Referandum süreci bu yaraya tuz basacak gibi sanki..

Zaten FETÖ davaları birçok ilde arkası arkasına görülüyor.

Bu arada bir de 28 Şubat’ın yıldönümü. Ve 28 Şubat davası var. Her şey CHP, HDP/PKK/PYD, Geziciler, FETÖ ve Akşener’in aleyhine..

Göreceksiniz HAYIR cephesinin her etkinliği AK Parti’nin işine yarayacak.. Yani onların kampanyaları geri tepecek..

HAYIR’cılar ne yapacağını bilmiyor olsalar gerek, konuşsalar geri tepecek, sussalar öfkelerinden çatlayacaklar!

Neyse, ne olacağını yakında göreceğiz.. Ama artık bugün önemli olan referandumda EVET çıkması kadar, bunun hangi % ile çıktığı, katılımın ne olduğudur. Türkiye ile ilişkiler açısından dış dünya, içerideki güç odakları hep bunu bekliyorlar. O zaman hadi gösterin onlara günlerini.

Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi