Aziz Üstel

Aziz Üstel

Galatasaray derbiyi kazanır

Galatasaray derbiyi kazanır

Galatasaray için Süper Lig’deki Beşiktaş derbisi son durak. Şampiyonluk olmasa bile ikincilik için kazanmak zorunda. Yeni teknik direktör Igor Tudor, futbolcuları çok ciddi biçimde çalıştırıyor. Ancak geç gelmiş olması nedeniyle deneme-yanılma sistemine başvuruyor. Bunun en somut örneği Semih Kaya’yı sağ bek ve sol bekte denemesi. Bu iki deneme de fiyasko ile sonuçlandı.

Galatasaray’ın sol beki Linnes. Sağ bekte daha iyisi bulunana kadar Sabri ile yetinmek zorunda. Önemli olan orta saha kurgusu. De Jong, Selçuk ve Tolga olabilir. Ya da Josue Tolga’nın yerine konabilir. Sneijder’ın dönmesi Galatasaray’ı gol yollarında rahatlatacaktır. Podolski’nin yükü hafifleyecektir. Bruma ve Rodrigues kanatları açacaktır.

Galatasaray’ın en büyük sıkıntısı santrfordan yana. Eren Derdiyok maçın sonlarına doğru oyuna girebilecek kapasitede bir futbolcu. Bana Hakan Şükür’ün Bursa’dan geldiği ilk günleri hatırlatıyor. Yetenekli ancak Hakan Şükür kadar çalışkan değil. Hakan Şükür gol atmayı Galatasaray’da öğrendi. Ama öğrenme sürecinde ileride çok iyi pres yapıyordu, boş alan yaratıyordu ve asist yapıyordu. Eren’de de bu özellikleri görebilirsek ikinci bir Hakan olabilir, hatta Hakan’dan da iyi olabilir diyebilirdik. Ancak kendisini geliştirmesi için ciddi bir süre gerekli. Aynı şey Sinan Gümüş içinde geçerli. Onun da kumaşı iyi, ancak elbise yapabilmek için usta bir terzinin eline düşmesi gerek. Usta terzi de Igor Tudor olabilir.

Galatasaray önce presle Beşiktaş’ın orta sahasını durdurmak zorunda. Quaresma oynamazsa Galatasaray’ın işi kolaylaşır. Oynadığı takdirde Tudor’un ona özel önlem alması gerekiyor. Çünkü Beşiktaş’ın bütün gollük ataklarını başlatan isim Quaresma. Talisca, Babel, Oğuzhan ve Cenk Tosun Beşiktaş’ın diğer önemli silahları. Duran toplarda Galatasaray’ın zaafını Şenol Hoca iyi bilir. Onun için ceza alanı çevresinde Galatasaray savunmasının faul yapmamaya özen göstermesi şart. Ancak Galatasaray’ın güçlü bir silahı var o da taraftarı. Taraftarın 90 dakika devam edecek desteğiyle Galatasaray derbiyi kazanacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi