Yusuf Kaplan

Yusuf Kaplan

Avrupa, Almanya’dan kurtulabilecek mi?

Avrupa, Almanya’dan kurtulabilecek mi?

Avrupa, İngiltere'den kurtulamayacak mı?” diye haykırmıştı Nietzsche, yaklaşık bir asır önce.
İngilizlerin açgözlülükleri, çıkarcılıkları, yumuşak görünümlü “sırtlanlıkları”, Nietzsche'yi böylesine çıldırtıcı bir soru sormaya kışkırtmıştı.

Nietzsche'nin sorusunu, yüzyıl sonra, “Avrupa, Almanya'dan kurtulabilecek mi?” diye birazcık değiştirerek Almanlara uyarlayabilir ve güncelleyebiliriz artık!

Neden mi?

İşte bu yazıda, bu sorunun cevabının izini süreceğim...

ALMAN RUHU, TARİHE KARIŞTI...

Avrupa, Almanya demek. Avrupa tarihi boyunca böyle oldu hep bugüne dek.

Avrupa'yı kuranlar ve yıkanlar, kuranlar ve yıkanlar büyük ölçüde Almanlar!

En son İngilizlerle Avrupa'nın şekillendirilmesi sürecinde verdikleri kıran kırana savaşın sonunda İngilizlere yenildiler İkinci Dünya Savaşı sonrasında; ve Yahudi soykırımına itilerek çok büyük bir darbe yediler ve tarihten çekildiler.

Almanlar, teslim bayrağı çekmediler; Tötonların çocukları, yarım asırda bir şekilde toparlanmayı başardılar ve Avrupa'ya yeniden çeki düzen verme yolculuğuna soyundular...

Fakat Almanya eski Almanya değil/di artık: Alman ruhu'ndan yoksunlar Almanlar.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Amerikalılar tarafından işgal edildiler ve bağımsızlıklarını, Almanları Alman yapan ruhlarını yitirdiler.

ALMANLARIN TRAJEDİSİ!

Burada küçük ama önemli bir ayrıntıya dikkatinizi çekmek isterim: Almanya'yı, İkinci Dünya Savaşı'nın yıkımından “kurtarmak” üzere işgal edenler Amerikalılar, dedim.

“Amerikalılar”, derken kastettiğim “Amerika”, savaştan sonra Amerika'yı işgal eden ve İngilizleri Amerika'dan kovan Yahudilerin kontrol ettiği Amerika!

Burası önemli.

Önemli; çünkü Yahudilerin kontrolündeki Amerika, Almanya'yı yok olmaktan kurtardı ama kurtarılmaya muhtaç konuma getirerek “elini kolunu” bağladı.

Almanlar, tek çıkış yolu olarak, bütün çabalarını ekonomiye yoğunlaştırdılar...

Ekonomide büyük bir sıçrama yaptılar ama bu arada yalnızca ekonomi üzerinde yoğunlaşmaları, Almanların ruhlarını yitirmeleriyle, felsefî derinliklerini ve melekelerini bitirmeleriyle sonuçlandı.

Almanların trajedisi, bu işte!

ALMANYA, TÜRKİYE'Yİ KARŞISINA ALARAK AYAĞINA KURŞUN SIKIYOR!

Fakat Almanların trajedisi, burada bitmiyor...

Başka bir trajedi daha yaşıyor Almanlar: Orta ve uzun vadede (yaklaşık 50-100 yıllık süreçte) Almanların hem İngilizlerin her ân arkadan vurmaya hazır sinsiliklerinin yol açtığı yıkımdan da, Yahudi-güdümlü Amerika'nın stratejik saldırılarından da kurtulmalarını sağlayabilecek tek çıkar yol, Türkiye'yle uzun vadeli stratejik ittifak kurması.

Ama Almanya, ruhunu da, felsefî derinliğini de yitirdiği için, Türkiye'yle yapacağı bu ittifakın, uzun vadede Almanların Yahudi-güdümünden de İngilizlerin sinsi oyunlarından da kurtulmalarını sağlayacak, Avrupa'ya gerçek anlamda çeki düzen vermelerine imkân tanıyacak en önemli stratejik çıkış yolu, nefes borusu olduğunu göremiyor...

Aksine tarihî hatalar yapıyor Almanya, Türkiye ile ilişkilerinde...

Meselâ PKK'nın “vurucu tim”ini de, FETÖ'nün kurucu tiplerini de inanılmaz bir şekilde koruyor. Ve resmen Türkiye'yi vuruyor!

Almanlar, bu kafayla giderse, inanılmaz bir şekilde güçlenen İngiliz gücü tarafından perişan edilirler...

Bunun ilk örneği, İngilizlerin, Brexit'le birlikte AB'den çıkmaları ve böylelikle Almanlara -kelimenin tam anlamıyla- çok büyük bir “darbe vurmaları” oldu.

İngilizler, Trump yönetimiyle kurdukları derin ilişkilerle, Ortadoğu'da DEAŞ denen “İngiliz anahtarı”yla “çevirdikleri dümenlerle” Almanlara büyük darbe vuracaklar: Avrupa Birliği hayalinin hayalete dönüşmesini sağlayacaklar ve Almanları kendi evlerinde “boğacaklar”!

Hâl böyleyken, Almanların, Türkiye ile ilişkilerini her bakımdan iyileştirmek ve derinleştirmek yerine dinamitlemeyecek adımlar atmaları, Almanların kendi ayaklarına kurşun sıkmaları anlamına geliyor!

Almanlar, bunu görebiliyorlar mı?

Hiç sanmam.

Sözün özü, yaşananlar ve yaşanması muhtemel olaylar, Almanlar açısından geleceğin sanıldığından da kötü olacağının göstergesi...

Almanların basiretsizliklerinin bedelini, bütün Avrupa ülkeleri, çok ağır ödeyecek...

Bu nedenle Nietzsche'nin İngilizler için sorduğu soruyu, Almanlar için sormanın tam yeri ve zamanı şimdi: Evet, Avrupa, Almanya'dan kurtulabilecek mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Kaplan Arşivi