Kemal Belgin

Kemal Belgin

Riskli sistem ve Eto’o’suz maç!

Riskli sistem ve Eto’o’suz maç!

TUDOR, Galatasaray’a kaydırmalı 3-5-2 oynatmaya çalışıyor. Olabilir mi? Eh, daha yeni bir teknik adam olduğundan ve Juventus’un eskisi futbolculuk konumuyla buna akıl yapıştırmıştır diyelim. Diyelim de Galatasaray’daki oyuncu profili buna uygun mu? Bu defa karşısında yarım takım buldu Tudor... Yok yok Antalyaspor sahada on bir kişiydi ama, Eto’o cezası sebebiyle tribünde imza dağıtıyordu. Bu şu demekti: “Antalyaspor sahada doğru dürüst yerleşemeyecek, özellikle hücuma kalkarken dağınık davranacak...” Hele hele Zeki oyuna girene kadar bu tablo hep karışımızdaydı. 
 
Semih, Chedjou ve Ahmet’ten oluşan üçlünün kenarlarına bakınız... Yasin ve Carol... Yani bu iki oyuncu uzunluğu 105 metre olan koridorları gidip gelecekler. Hem savunmaya yetişecekler, hem de hücumda orta alanlarına veya Bruma’yı katkı verecekler. Konyaspor’un bugünkü teknik adamı Aykut Kocaman bu 3-5-2 için “İnsanlık suçudur” demişti. Ve bana Galatasaray’ın bir sağ kanat hücumu söyler misiniz? Sol mu? Ancak Bruma oraya yaklaştığında var gibi...  Göbek Selçuk ve Tolga’dan kurulu... Josue değişken ama Eren’in arkasındaki Bruma’ya yakın... Zaten Galatasaray’ın ilk golü de bu oluşumdan geldi ve tek bir defa koca maçta... 
 
Eto’o’suz kalmış Antalyaspor Zeki’yi oyuna aldıktan sonra yani daha dengeli pas yapabilmeye başladıktan sonra Galatasaray’ı 0-2’den gelip yıkacaktı. Nitekim beraberliği de yakaladı. Antalyaspor’un gollerini bir hatırlayalım. İlk golde üçlü savunmanın tek kalmış göbeğinden, yani kademesiz kalmış halinden  kapılan top ve ikincisinde de boşalmış kanattan al da at dercesine bir pas...  Bakınız Antalyaspor’da bu maçta Eto’o olsaydı, yanlış hatırlamıyorsam eski bir maçın skoru ortaya çıkabilirdi. 
 
Devam edelim... Galatasaray’da Sabri ve Linnes kenardalar. Şimdi Tudor’a sorarım, bu iki isim Yasin ve Carol’dan daha yararlı olmazlar mı? Neyse, son maçta yürüyerek oynayan Sneijder’in olmayışı sanki bir avantaj gibi dururken, Galatasaray’ın bütün ayıbının savunmasında olduğu görüşünü ortaya koyan teknik direktör ki, göbeği üçlemiştir, bakalım önümüzdeki maçlarda hangi sonuçları alacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi