Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hislerimize tercüman oldu!

Hislerimize tercüman oldu!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Muğla’da yapmış olduğu, “16 Nisan CHP’ye iktidar yolunu açıyor” açıklamasıyla “hislerimize tercüman” oldu.
Günlerdir biz de “tam tamına bunu demeye” çalışıyoruz!
AKP’lileri, “Siz hep böyle gideceğini sanıyorsunuz ama bir kez tökezlerseniz ipin ucu CHP’nin eline geçer” diye uyarmaya çabalıyoruz.
 
Ancak ne var ki AKP’liler “doğru bildiklerinden” zerrece vazgeçmiyorlar ve hep “kendi adamlarının Cumhurbaşkanlığı makamında” kendilerinin de hep “iktidarda” olacaklarını varsayıyorlar. Oysa yaşanan olayları yakından takip edenler AKP’liler arasındaki anlaşmazlıkların giderek büyüdüğünü, üzerlerinden “Erdoğan baskısının” kalkması halinde bu partiden en azından “iki üç parti” çıkacağını açık bir şekilde görüyorlar.
AKP’lilerin böyle bölünüp parçalanmaları halinde ise CHP’nin ekmeğine yağ sürülmüş olacağını anlatmaya çalışıyoruz. Onların bize kulak vermediklerinin farkındayız.
Bari Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye kulak verseler.
 
Bakın adamcağız neler diyor:
“16 Nisan CHP’ye iktidar yolunu açıyor. Bu sistem bütün partiler için daha iyi olacak.
16 Nisan CHP’ye de iyi gelecek.
CHP’ye iktidar yolunu açacak.”
 
Evet, biz de günlerdir “bunu anlatmaya” çalışıp duruyoruz.
16 Nisan referandumunda “evet” denilmesi için var güçleriyle çalışan AKP’lileri karşı karşıya kalabilecekleri “risklere” karşı uyarmaya uğraşıyoruz.
Ama onlar hâlâ “bildiklerini okumayı” sürdürüyorlar. Referandumda “evet” denilmesi halinde ülkenin önünün açılacağını ve Türkiye’nin “uçuşa” geçeceğini ama “hayır” denilmesi halinde bunun tam tersinin yaşanacağını iddia ediyorlar.
Yani “ipleri ellerinden kaçırma” olasılığını hiç mi ama hiç dikkati nazara almıyorlar.
Zeybekçi’nin Muğla’daki açıklaması ise bu konudaki “riski” tüm açıklığı ile gözler önüne seriyor.
 
AKP’liler kabullenmeseler de referandumda “evet” denilmesi halinde böyle bir riskin olacağı en yetkili ağız tarafından “itiraf” edilmiş bulunuyor.
Zeybekçi’ye “ağzına sağlık” diyoruz. Durum bundan daha güzel izah edilemezdi. Bizi dinlemeyenler belki O’nu dinlerler.
Ve izledikleri politikaya bir çeki düzen verirler. Çünkü politikalarına çeki düzen vermezlerse iktidarı bir gün kendi elleriyle CHP’ye teslim etmeleri kaçınılmaz hale gelecek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi