Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

İtibar suikastları!

İtibar suikastları!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım 16 Nisan referandumu öncesinde AKP’li eski bakanlarla bir kahvaltıda buluştu.
Kahvaltıya partiden ihraç edilen ve istifa edenler dışında AKP hükümetlerinde yer almış bütün isimler davetliydi. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Egemen Bağış dışında tüm isimler davete icabet etti.
Bu toplantıdan dışarı sızan bilgiler başta Bülent Arınç olmak üzere eski bakanların “itibar suikastlarından” şikâyetçi olduklarını ortaya koyuyor.
Eski bakanlar “yol arkadaşımız” diye tanımladıkları isimlerin troller tarafından “itibar suikastlarına” uğratıldıklarını belirterek bunlara “niçin dur denilmediğini” sorgulamışlar.
 
Yani özetle denilen şu:
Bizler itibar suikastına uğrarken siz niye sessizsiniz? Niye bu adamlara dur demiyorsunuz ve niye bu adamlara kimse “siz kimsiniz” demiyor?
Yani Başbakan Binali Yıldırım ile kahvaltıda buluşan isimler haklı olarak “niçin harcandıklarını” sorgulamışlar. Başbakan Binali Yıldırım bu isimlere ne cevap verdi bilmiyoruz ama Arınç’a, “Gereken ikazı yapıyoruz, yapacağız da” dediğini biliyoruz. Muhtemelen ötekilere de benzer cevaplar vermiştir.
 
Peki, “Gereken ikazı yapıyoruz, yapacağız da” cevabı eski bakanları tatmin etmiş midir? Ya da bu cevap bundan sonra trollerin sesinin kesileceği anlamına gelir mi? Aylardır AKP içindeki anlaşmazlığı gündeme getiriyor ve bu gidişatın hayra alamet olmadığının altını çiziyoruz. Parti içinde “birlik ve beraberliği” sürdürmenin imkânının kalmadığını ifadeye uğraşıyoruz! Ne var ki hiç kimse sorunu bu haliyle ele almıyor ve parti içi sorunları masaya yatırmıyor.
Birbirlerine kıyasıya veryansın ediyorlar. Netice itibarıyla elmanın içine düşen kurt giderek büyüyor.
 
Sahi, AKP içinde “itibar suikastları” düzenleyen bu troller sırtlarını bir yerlere dayamasalar bu kadar pervasız olabilirler mi?
Parti adına ahkâm kesip herkesi bir kalemde silip geçenler bir yerlerden güç almasalar bu denli saldırgan olabilirler mi?
Başbakan Binali Yıldırım elbette sadece “şikâyet dinlemek” için böyle bir toplantı düzenlememiştir. Birlikte çalışmaya davet için eski arkadaşlarını bir araya getirmiştir ama bu arada parti içindeki sıkıntıda su yüzüne çıkmıştır.
Birlikte çalışmaya davet edilenler parti içindeki sıkıntıyı dile getirerek yaraya neşter vurmuşlar ve Başbakan Binali Yıldırım’dan gereğini yerine getirmesini istemiş bulunuyorlar.
Bakalım Başbakan Yıldırım “nasıl bir çözüm” üretecek?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi