M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Şükürler Olsun

Şükürler Olsun

MÜSLÜMANIM, mü’minim elhamdülillah… İman bana Allah’ın lütf ve ihsan etmiş olduğu en büyük nimettir. Ömrüm ölümüme, (Allah’ın lütf kerem inayet ve rahmetiyle) imanla bitişirse (günah ve isyanlarım yüzünden bir miktar ceza çeksem de) kurtulacağım inşaallah.
 
Kur’an, Sünnet, Cemaat, Sevad-ı Âzam, Cadde-i Kübrâ Müslümanıyım.
 
Allah’ı kemal sıfatlarıyla sıfatlı bilirim, noksan sıfatlardan tenzih ederim.
 
Rab olarak O’dan razıyım. Yalnız O’na ibadet ederim, yalnız O’dan yardım dilerim. Beni O yarattı, dönüşüm O’nadır.
 
Allah’ın kadim Kelamı olan Kur’an benim kitabımdır, Kitab olarak ondan razıyım.
 
Nebim ve Seyyidimâhir zaman Peygamberi Muhammed Mustafa aleyhisselamdır. O, hayatta benim için en güzel örnek ve modeldir. 
 
Dinim, Allah’ın Kur’an’da “Allah katında (hak ve makbul)din İslam’dır” buyurduğu Din-i Mübin-i İslam’dır. Din olarak İslam’dan razıyım. İslam’ın dışındaki muharref dinleri, ideolojileri, düzenleri, sistemleri,(…)izmleri kabul etmem, benimsemem. Din olarak, nizam
olarak, sistem olarak, hukuk olarak İslam bana yeter.
 
Dinim İslam’dır, milletim İslam’dır, medeniyetim İslam.
 
Resulullahın (Salat ve selam olsun ona) Ashab-ı Kiramını, onlardan sonra gelen Tâbiîni, üçüncü kuşak Tebe-i Tâbiîni dinde örnek ve önder kabul ederim ve onların yolundan giderim.
 
Peygamber Efendimizin Ehl-i Beytini sever ve tutarım.
 
Bundan bin dört yüz yıl önce cereyan etmiş üzücü hadiseler dolayısıyla; Kur’anda övülmüş Ashaba dil uzatmam, olup bitenlerin hesabını ahkemülhâkimîn olan AllaüTealaya havale ederim. 
 
Din konusunda bir anlaşmazlık çıktığı zaman Sêvad-ı Âzam’a tâbi olurum.
 
Allahın, Resulünün, Kitabullahın, İslam’ın, Şeriatın düşmanı Deccalları, kezzabları, Süfyanları, Nemrud ve Firavunları sevmem, onlara Allah için buğz ederim.
 
Kur’an’ın, Sünnetin, Dinin, Şeriatin kesin hükümlerini bırakıp da onlara uymayan aykırı yorumlara kulak asmam.
 
Kesin zahir hükümler varken, bâtinî yorum yapmam, aykırı hükümler çıkartmam.
 
Yetmiş küsur bâtıl, bozuk, hatâlı fırkayı; Kurtuluş Fırkası olan Ehl-i Sünnet ve Cemaat ile bir ve eşit tutmam.
 
Bütün Müslümanlar Kur’an’da birleşsin isterim derken, Kur’an’ın doğru yorumunun Ehl-i Sünnetin yorumu olduğunu da beyan ederim.
 
Din ile dünyanın ayrılmasını kabul etmem. 
 
Dünyevîliği, sekülarizmi küfre götüren büyük sapıklık olarak görürüm.
 
Mü’minleri kardeş bilirim. Mü’min olan bir kimsenin zatına, bütününe buğz ve düşmanlık etmem; mütecahirfasıksa sadece ondaki günaha karşı olurum.
 
Allah Kur’an’da “Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” buyurmaktadır. Ben Din ve Şeriat konusunda Ümmetin bilenlerine tâbi olur, kendi kafamdan yorum yapmam, hüküm çıkartmam.
 
Fıkıh ilmi olmadan iki rekat doğru düzgün namaz kılınamayacağını bilirim ve dinimi hayata dört hak fıkıh mezhebinden birine tabi olarak uygularım. Dördü de haktır, esasta usulde temelde birdir, birbirlerini sapıklıkla suçlamazlar.
 
İnanç konusunda sapıklıklardan, mücessime, müşebbihe tuzaklarına, aşırılığa düşmekten kurtulmak ve itikadımın sahih olması için Ehl-i Sünnetin iki itikat İmamından birine(İmam Eş’arî ve İmam Mâturidî) tabi olurum.
 
Bütün mü’minlerin tek bir Ümmet olduğunu Allah Kur’anda beyan buyurmuştur. Ben de, bir Müslüman olarak Ümmet taraftarıyım.
 
Ümmetin başında, mü’minlerin kendisine biat ve itaat etmesi gereken râşid ve âdil bir Halife bulunmasının gerekli olduğunu bilirim.
 
Din konusunda, ucu Resullerin Seyyidine uzanan sahih ve kopuksuz icazetleri bulunan muttaqi ve rasihulema ve fukahayı dinler, İslamıKur’anı Sünneti Şeriatı muamelatı ahlakı onlardan öğrenirim.
 
Mü’min kardeşlerimi ve (savaş hileleri dışında) insanları taqiyye ve kitman yaparak aldatmam. Resulullah efendimizin “Bizi aldatan bizden değildir” buyurmuş olduğunu hatırımdan çıkartmam.
 
Kavmimi kabilemi, ailemi sever, onlara hizmet etmek, yararlı olmak isterim ama Müslümanlar arasında ırkçılık ve ayırımcılık yapmam.
 
Mutezile fırkasının hatalı olduğunu, 
 
Râfiziliğin bozuk olduğunu,
 
Batinîlerin yanlış yolda olduğunu,
 
Vehhabîliğin bir bid’at fırkası olduğunu
 
Kelam ilmine istinaden iyi bilirim.
 
Mezhepler kalksın, bütün Müslümanlar Kur’an’da birleşsin sözünün temelsiz ve hayata uygulanması mümkün olmayan parlak bir edebiyat olduğunu bilirim.
 
Beş vakit namazı terk edip şehvetlerine uyanların din konusundaki talimat ve öğütlerine kulak asmam.
 
Şeriata uygun olmak şartıyla tarikatı ve tasavvuf kabul eder, evliyaur Rahmana çok hürmet ederim.
 
Şeriata aykırı halleri olan fasıkfacirdall ve mudil kimseleri veli kabul etmem. 
 
Şeriata aykırı halleri olan kimselerde olağanüstü bir hal görülürse bunlara keramet demem, istidrac derim.
 
Mü’minlerin ve Müslümanların Allah katında derecesinin yüksekliğinin(Kur’an-ı Kerime istinaden) ancak taqva ile olduğunu bilirim.
 
İslam dininin yüksek üstün ahlak dini olduğunu; ahlaksızın (zahiren dindar görünse bile) gerçek dindar olmadığını bilirim.
 
Dünya ve insanlığa selametin ancak İslam’la, Kur’anla, Sünnetle, Şeriatla geleceğini; başka kurtuluş, felah ve necat yolu olmadığını aynelyakîn bilirim.
 
Müslüman olduğum için bütün azgınlıklara, ahlaksızlıklara, bilhassa lükse ve israfa, zinaya, ribaya, şeytanî yüksek ihtişamlı binalara karşıyımdır.
 
Başta Türkiye olmak üzere, bütün İslam dünyasının birleşmesini, Birleşik İslam Devletleri (BİD) kurulmasını isterim.
 
Tefrikaya, bölünmeye, parçalanmaya, çekişmeye yol açan bütün fitne ve fesatlara karşıyım.
 
Müslümanlara,19’uncu asırda Kafkasya’da Ruslarla mücadele etmiş büyük mücahid İmam Şamil hazretlerini örnek lider olarak gösteririm.
 
Din konusunda İbnSebe’leri, sarıklı Farmasonları, münafıkları, müraileri, iki kimliklileri, ehl-i dünya ulemayı, sahte mücahitleri önder kabul edenleri kınarım.
 
“Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır, bunların biri dışındakiler Cehennemliktir. Kurtulacak olan Fırka-i Nâciye benim ve ashabımın yolundan gidenlerdir” sahih hadisini bilirim ve bu yüzden, Fırka-i Nâciye olan Ehl-i Sünnet ve Cemaat dairesi içinde
bulunmaktayım.
 
Allah’a sonsuz hamd ü senalar, şükürler olsun.
 
Resulullaha salat ve selam ederim.
 
Selef-i sâlihîne dualar…
 
Başlangıçtan günümüze kadar gelip geçmiş bütün ulemaya, fuqahaya, evliyaya, sâlihlere, ihlâslı hizmetkârlara, gerçek şehitlere, muhlis gazilere selam olsun.
 
Günahkâr da olsalar, ölümleri ömürlerine imanla bitişmiş olan herkeseselamve dua ederim.
 
Din-i Mübin-i İslam’a hizmet eden halifelere, sultanlara kumandanlara, idarecilere, hâkimlereselam…
 
Muhlislere, âbidlere, zâhidlere selam selamselam…
 
Bu yazıyı İstanbul arzında kaleme aldığım için Darü’l-Hilafe’ninmânevi valisi Mihmandar-ı Resulullah Ebu Eyyub el-Ensarîradiyallahuanh efendimize hassaten selam.
 
Osman Gaziye, oğlu Orhan’a, Murad Hüdavendigar’a… Fatih Mehmed Han’a… Hatemü’l-Hulefa Sultan Abdülhamid’e, Selatin-i âl-i Osmanın hepsine, hepsine selam.
 
Yakındaki ve uzaktaki, ölmüş veya sağ, kuzeydeki güneydeki doğudaki batıdaki, dillerini anladığım veya anlamadığım bütün mü’min kardeşlerime selam...
 
İman, İslam, Kur’an, uhuvvet, Ehl-i Sünnet ve Cemaat ne büyük nimettir bize.
 
Şükürler olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi